Gå til sidens hovedinnhold

OCC

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Brunstad kristelige menighet har bygget et konferansesenter for å ha mulighet til å huse menighetsmedlemmer fra hele verden. Dette er et ekstremt dyrt prosjekt. For å finansiere dette har man samtidig bygget ut og markedført menighetens tidligere stevnested som konferansested og sportsarena.

Hvordan noen kan tro at ikke dette kolossale byggeprosjekt er kommet i stand for at menigheten skal tjene penger, forstår ikke jeg. Når man fra Brunstad sier at man vil skille menigheten fra konferanse- og eventarrangøren, kan man spørre seg: Hvem er det så som skal tjene penger på OCC?

Det er ikke noen utenfrakommende kapitalister som har funnet på å bygge konferansesenter og arena på Brunstad.

Talspersoner for menigheten påberoper seg å være bibeltro. De har kanskje ikke lagt så mye vekt på Lukas 16 - den om Gud og Mammon - eller de har tolket det som andre kapitalister - og det er lov i Norge i dag.

I dagens artikkel i SB uttaler to såkalte medieeksperter seg mot boikott av Oslofjord Arena. Professor Grytten sammenligner boikotten med at han skulle nekte å holde foredrag for noen han ikke er enig med. Å sammenligne å få betalt for å holde et foredrag med å skulle betale og dermed være med å finansiere noe man ikke er enig med, forekommer meg absurd.

Dosent Blindheim kommer med enda mer absurde uttalelser som høres ut som han synes at barnearbeid og uorganisert arbeidskraft er greit, og ikke noe som han har motforestillinger mot å handle med, hvis man bare på en annen måte viser at man har en mening om det.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.