Gå til sidens hovedinnhold

Oisann! Dette var visst et vepsebol

Artikkelen er over 2 år gammel

I utgangspunktet skal vi glede oss over de mange engasjerte stemmene som har meldt seg på i debatten om hva som nå skal skje med Carlsenkvartalet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et prosjekt som består av 36 leiligheter på sørsiden av en omlagt fylkesvei, og mellom 16 og 20 leiligheter i Thaulows gate, har vært lagt ut på høring. Skal vi dømme etter leserbrevene som har strømmet inn til lokalavisa har de som står bak prosjektet stukket hånda inn i et vepsebol.

Spesielt irriterer mange seg over en byggehøyde på opptil syv etasjer, og at allmennheten kan føle seg utestengt fra sjøfronten. Mange stiller spørsmål om hva slags avtale kommunen har med tomtefester?

Er det anledning til å løse den inn? Kan kommunen bruke tomta til å bygge et maritimt senter?

Øystein Bøe og Pål Badski i Hjertnes Eiendom minner om at avtalen de har med kommunen går ut på at de skal bygge ut området. Varaordfører Cathrine Andersen (Frp) mener på sin side at hun er blitt utsatt for ufine påstander, etter at hun viste til den samme avtalen i en kommentar.

Men dersom for-siden mener de har grunn til å mane enkelte av de argeste motstanderne til saklighet, må det i samme ånd være grunn til å rette en formanende pekefinger til utbyggerne.

LES OGSÅ: Vi skal lytte

Under et folkemøte på biblioteket ble det blant annet presentert skisser der en syv etasjers bygning framsto som like høy som bygninger på 3–4 etasjer. Det er mulig slikt kan forklares ut fra perspektiver og vinkler. Men da må løsningen være å heller gå for vinklinger som ikke gjør at prosjektet ikke mister troverdighet.

Så skal ikke jeg ut fra engasjementet til nå, påstå at flertallet i Sandefjord også er imot prosjektet. Men det viser med all tydelighet hvilket synspunkt som har skapt mest temperatur.

Nå som høringsfristen er over, har utbyggerne fått en betydelig utfordring: Pål Badski har lovet å lytte til innspillene. Men det spørs om de får sjansen til å gjøre prosjektet mer spiselig – Venstre har alt foreslått å vente med utbyggingen og heller ta en helhetlig debatt om sjøfronten.

Det kan være flere politikere kaster seg på denne eller liknende tanker etter hvert – det er jo tross alt valgår.

ANDRE MENINGER:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.