Full ompa i teltet

Allsang: Publikum var raskt med på notene: Trond Viken (foran f.v.) og Rebecca Lystad. Bjørn Erik Brekke (bak f.v.) og Christoffer Solstad.Alle Foto Kurt A. Høyessen

Allsang: Publikum var raskt med på notene: Trond Viken (foran f.v.) og Rebecca Lystad. Bjørn Erik Brekke (bak f.v.) og Christoffer Solstad.Alle Foto Kurt A. Høyessen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er vår plikt som bryggerifamilie å skape litt liv og røre her i byen. Derfor er Oktoberfest helt riktig å arrangere, sier Edvard Gran

DEL

Oktoberfesten i Sandefjord har blitt en tradisjon nå, det er sjette gang den arrangeres. Samarbeidet mellom Grans Bryggeri, Kultursupport og Berny Norge leverte også i år. Stemningene kunne høres godt utenfra teltet og Sandefjord Brassymposium sørget for musikk som satte publikum i humør.

Som seg hør og bør, ble det servert ekte bayersk mat, svineknoke og bratwurst med surkål. Slik det må være hvis festen skal være tro mot festivalen i München. Med et bryggeri i byen, er ølet også tatt hånd om.

– Vi har holdt på i noen år nå, og lurte på om vi skulle gjøre noen forandringer. Vi fikk klar melding om at vi ikke skulle forandre på noe som helst, sier medarrangør Edvard Gran.

Debuterte: Andreas Dreng og Martin Stickler.

Debuterte: Andreas Dreng og Martin Stickler.

Holde tråden

Heljar Berge fungerte som første jodler og allsangmester med ett mål for øye og det var å toppe Anton von Türol som gjestet festivalen for noen år tilbake.

Det å kåre den beste lokale jodleren var noe han så fram til.

– Det tror jeg blir stor idrett, sier han.

– Det med øl og oktoberfest, det er kultur. Vi er glade for at det er så mange som kommer hit, det er flott å se så mye kjærlighet og god stemning. Man blir rett og slett glad av lederhosen og ompa, sier Gran.

Martin Stickler og Andreas Dreng debuterte som oktoberfestdeltagere og gledet seg veldig til kvelden.

LES OGSÅ: Ompa og øl til folket

Store forventninger

– Vi har store forventninger og gleder oss veldig til å få oppleve det hele, sier de to.

Andreas hadde for anledningen spandert på seg helt nytt antrekk og brukt 4,000 kroner på ekte lederhosenantrekk for virkelig å få den rette følelsen. Han har også tatt høyde for at dette ikke blir siste gang, drakten er nemlig kjøpt to størrelser for stor.

– Som gammel tubaist, er dette helt topp, Ompamusikk og allsang er tingen, sier han.

LES OGSÅ: Ompasirkus i lederhosen

Artikkeltags