Gå til sidens hovedinnhold

Milo mistet kompisen sin - ønsker ny familie

Katten «Milo» mistet kompisen sin – ønsker ny familie

Artikkelen er over 6 år gammel

125 katter ble omplassert på Miabua i 2014. Nå er det Milo sin tur til å få et nytt hjem.

Miabua er et eget bygg på Toves Kattepensjonat som Dyrebeskyttelsen disponerer. Nå for tiden er det tre katter som har tilhold der. En av dem, Milo, er en rolig katt på rundt tre år som er ekstremt glad i kos.

– Han vil helst sitte på fanget hele dagen og bli kost med. En ordentlig brumlebass, forteller Jenny Grav, medlem av styret i Dyrebeskyttelsen.

Dyrebeskyttelsen i Sandefjord har i løpet av 2014 omplassert 125 katter. I Miabua på kattepensjonat disponerer de syv plasser for omplassering av katter. Huskatten Milo venter nå på et nytt hjem.

SE VIDEO:

Kjælen kosekatt

Grav forteller at han passer fint for en rolig familie.

– Det er lett å se at han har hatt et hjem en gang i tiden, så kjælen som han er, sier Grav.

Milo ble funnet i Johan Sverdrups gate i Larvik, hvor han i et års tid har blitt matet sammen med den andre katten, Morgan. De ble hentet inn med noen dagers mellomrom og gjensynsgleden var stor når de ble gjenforent. Kattene var veldig knyttet til hverandre og delte bur, men etter en rutinesjekk ble det funnet ut at Morgan var syk og måtte avlives. Dette har gjort at Milo har blitt litt mer skvetten og redd, og han ser ut til å savne den lille vennen sin.

Får full helsesjekk

Jenny Grav forteller at de finner mange katter i Sandefjord og Larvik, men at det heldigvis er mange som ønsker omplasseringskatter.

Alle kattene Dyrebeskyttelsen finner får midlertidig plass på Miabua til det blir funnet en ny eier, eller et nytt hjem. Når de kommer får de en helsesjekk hos en veterinær, og blir behandlet med markkur. Det blir også sørget for at alle kattene blir kastrert eller sterilisert.

Videre oppfordrer Dyrebeskyttelsen de som adopterer katter til å id-merke og vaksinere dem.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.