Hva betyr dette for deg og salongen?

– Det betyr at alt blir mye bedre. Det er godt for oss og for kundene. Vi kan puste bedre og det blir ikke like varmt i ansiktet nå som det er sommer. Det er ofte jeg får inn kunder som er andpustne når de setter seg i stolen, sier Zrian Mustafa.

Zrian Mustafa er daglig leder ved Torvet Frisør Sandefjord og er en av de mange som gleder seg over å kunne slippe munnbind på jobb.

Det blir godt å se ansiktet og smilene til kundene igjen. Det blir deilig å kunne slippe å jobbe rundt munnbindet til noen av kundene, også slipper jeg å se alle skjeggene som har blitt rotet til av ansiktsmaskene. Nå kan jeg også la skjegget mitt vokse ut igjen, det har jeg måtte klippe kort etter at munnbindpåbudet kom, forteller den daglige lederen.

– Det er viktig at vi fortsatt passer på smitten ved å bruke håndsprit og at vi «holder meteren», men jeg liker å se at Norge er på rett vei. Jeg har sett mye på fotball-EM og gleder meg til vi kan ha fulle fotballtribuner, slik vi ser i noen andre land, sier Zrian.

LES OGSÅ: Sandefjord går over til nasjonale tiltak

Kommer til å ha munnbind tilgjengelig

Hos Den Lille Sybutikken er eier Reidun Tanum også veldig glad for at munnbindpåbudet oppheves.

Det er flott å se at behovet for restriksjoner er mindre. Det skal bli godt å se kundene igjen, men jeg kommer til å ha munnbindet tilgjengelig dersom jeg føler at det blir vanskelig å holde én meters avstand, sier butikkeieren.

– Til tider har det vært vanskelig å se hvem kundene er, spesielt hvis de har gått med munnbind og solbriller, så det skal bli fint å se kjente ansikter i butikken igjen, sier Reidun.

Gode nyheter for oss med briller

Lars Petter Hansen er butikksjef hos Gjertsen Sport og er nokså glad for at munnbindpåbudet oppheves.

– Det har ikke vært det beste å jobbe med, spesielt for folk som meg som bruker briller. Det har vært riktig å gjøre, men når blir det deilig å slippe å bruke munnbind, sier butikksjefen.

Vi vil nok ikke bruke munnbind i butikken nå som vi ikke må, men vi oppfordrer alle kundene våre til å bruke håndsprit, holde én meter avstand og vise respekt for hverandre, sier Lars Petter.

Butikksjefen har full tro på at det kommer til å gå bra og at hverdagen nå kommer til å bli med behagelig.

Munnbindpåbudet i Sandefjord

  • 5. februar fikk vi dette påbudet i kommunen:
  • «Plikt til bruk av munnbind i det offentlige rom, ved kollektivreiser eller bruk av drosje Det skal brukes munnbind i butikker og på kjøpesentre. Plikten til å bruke munnbind gjelder også for andre tilsvarende steder hvor det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.», står det i vedtaket.
  • Formannskapet vedtok forskrift om munnbindpåbud (utvidet) 22. april.

  • Vedtaket ble forlenget 4. mai, 18. mai og 1. juni.
  • 23. juni oppheves påbudet