Gå til sidens hovedinnhold

Opptur for 847 elever: – Det er fint å slippe å være i klasserommet

Artikkelen er over 2 år gammel

Rekorddeltagelse på årets friluftsdag på Storås.

I år skal 34.000 elever i 8. klasse over hele Norge gå en såkalt opptur. Skolene i Sandefjord var selvsagt med, og onsdag morgen var 846 elever busset inn til Storås i Stokke for å ta fatt på oppturen. Tre elever fra Andebu  u-skole deltar for første gang, og de synes tiltaket er en god idé:

– Det er fint å slippe å være i klasserommet, sier de tre jentene Jenny, Alvine, og Ida nærmest i kor. Vi synes det er fint å være sammen ute i naturen. Det er også hyggelig å bli kjent med andre elever fra andre skoler, sier de.

 

Blir kjent med friluftslivet

 Du lurer kanskje på hva en opptur er?
Det er dagen hvor alle elever får en mulighet til å møte friluftslivet, hvor stier blir merket og en mil løype tilrettelagt med et toppunkt.

– Storås, er derfor helt ideelt. Turområdet legger til rette for at ungdommen får forsøkt seg på å gå langt og helt til toppunktet Storåstoppen. Her får elevene lunsj og flott utsikt, sier Kirsten Hegge daglig leder i Sandefjord Turistforening.

Det er lagt ut poster langs løypa, og i år er det FNs bærekraftsmål i samarbeid med Norad og FN-sambandet som er tema på quizen som elevene skal svare på.
 

Supert anlegg

 

8.-klassingene fikk også mulighet til å kaste støvler i det uoffisielle junior NM i støvelkast. De lengste kastene blir målt og registrert i DNT. På landsbasis blir det kåret en vinner i jente og gutteklassen.
 

Infrastrukturen i anlegget på Storås  holder en flottere standard enn hva turistforeningen tidligere har tilbudt elevene som har deltatt på opptur i Hjertås. Her er det gapahuker i stien som elevene kan  bruke. Toalettanlegg er på plass og stor fin parkeringsplass er faktorer som gjør dette unikt til formålet. 

Kommentarer til denne saken