Sandefjord-jenta hadde kun testet litt orientering via allidrett før søndagens løp. Det var derfor godt å ha med mamma Therese Ralle Larsen i skogen. De to valgte den korteste løypa på 2,5 kilometer, og det var en svært glad debutant som passerte målstreken ved Skiringssal folkehøyskole.

– Det var gøy og slitsomt! Og jeg fant alle postene. Det var åtte stykker, sier femåringen.

Hun opplevde også mye spennende underveis i løypa, skal vi tro moren.

– Lotte løp og hoppet i nesten alle vanndammene vi passerte. Så hun ble litt våt på beina, sier hun, og smiler.

Hele familien deltok

Lotte forteller at hun gjerne vil fortsette med orientering. Det vil også broren hennes, Mikkel (7), som i likhet med lille- søsteren fikk sin debut i Marummila søndag.

– Ja, jeg vil fortsette, sier han, og legger til at han syntes løypa var både lett og vanskelig.

Mens Lotte løp med moren, løp Mikkel med faren, Ole Christian Larsen. Dermed var hele familien i sving, og det var noe de tok på sparket.

– Vi planla dette på morgenen i dag (søndag). Dette ble det første orienteringsløpet for oss alle, og om vi skal fortsette blir opptil barna å bestemme, sier Ole Christian Larsen.

Ivrig veteran

Sandefjord Orienteringsklubb (SOK) sto som arrangør av det tradisjonsrike løpet. Men klubben var ikke bare arrangør. SOK var også representert med rundt 45 deltakere i løpet, blant dem Kari Christiansen (54).

 

– Jeg har vært med mellom 30 og 35 ganger, så det har blitt mye løping i dette terrenget. Jeg har også trent mye her tidligere, sier Christiansen, som med tida 41:24 var raskest blant damene på femkilometeren.

Det var for øvrig Bjørn Ekeberg fra IL Tyrving som sikret seieren på mila. Han ble klokket i mål på 1:00:52.

 

– Jeg var med for første gang, så det ble en bra debut, sier han, og fortsetter:

– Det var en kul løype, med en utradisjonell vri på kartet. Det var morsomt og utfordrende å løpe.