26-åring løslatt etter Torp-dramaet

POLITIAKSJON: Fredag ettermiddag og kveld var det et stort oppbud av politi på Torp flyplass. Det ble holdt væpnet vakt ved alle inn- og utgangene, bombegruppa ble tilkalt og det var skarpskyttere på taket av et parkeringshus utenfor flyplassen.

POLITIAKSJON: Fredag ettermiddag og kveld var det et stort oppbud av politi på Torp flyplass. Det ble holdt væpnet vakt ved alle inn- og utgangene, bombegruppa ble tilkalt og det var skarpskyttere på taket av et parkeringshus utenfor flyplassen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mannen som avga falsk forklaring til politiet er løslatt.

DEL

NRK melder at den 26- år gamle mannen som er siktet for falsk forklaring etter den store politiaksjonen på Sandefjord Lufthavn Torp fredag, er løslatt. Mannen har sittet i arresten hos politiet siden fredag kveld. 26-åringen hadde først status som vitne i saken.

– For å holde en person pågrepet, må det være fare for at et bevis kan gå tapt eller gjentakelse. Vi anser ikke at noen av disse vilkårene er oppfylt. Derfor er han løslatt, sier politiadvokat Magnar Pedersen til NRK.

LES OGSÅ: Politiet trapper ned aksjonen på Torp

Ransaking av mannens bosted

NRK melder at politiet har ransaket mannens bosted i Oslo. Ransakingen har resultert i beslag av mannens mobiltelefon og en datamaskin, som politiet skal gjennomgå.

– For å se om det er noe på dette som kan kaste lys over denne saken, både det som taler for han og det som taler mot han, forklarer Pedersen.

LES OGSÅ: Mann siktet for falsk forklaring etter Torp-aksjonen: – Observasjoner han har gjengitt stemmer ikke med virkeligheten

Prejudisiell observasjon

Mannen som nå er løslatt ble fredag kveld siktet for falsk forklaring etter den store politiaksjonen på Torp.

Mannens forsvarer er advokat Brynjar Meling. Lørdag fortalte han til Sandefjords Blad at mannen beklaget overfor politiet og de reisende at dette hadde skapt så mye ubehag.

Meling opplyste også at dersom vilkårene for starff er til stede vil 26- åringen erkjenne straffskyld.

På grunn av omstendighetene har jeg bedt om en prejudisiell observasjon før han tar endelig stilling til det spørsmålet, sier Meling.

En prejudisiell observasjon er en foreløpig psykologisk undersøkelse som er med på å avgjøre om den siktede er tilregnelig eller ikke.

Artikkeltags