– Operasjonssentralen har loggført over 40 meldinger av forstyrrelser av natteroen i løpet av de siste seks timene. Mange har ringt inn sin fortvilelse over at de ikke har fått sin nattesøvn. Vi har prioritert med jernhånd, og hatt patrulje på flere av oppdragene, skriver de.

For å gi et lite innblikk i oppdragene lovens lange arm måtte ta seg av natt til søndag. Én av disse hendelsene fant sted i Sandefjord, og så var det altså i denne stilen sommernatta forløp seg for politiet i Sør-Øst i resten av distriktet.

Teksten er klippet fra politiets Twitter-konto.

01.30: En kranglete og vanskelig fyr, som heller ikke ville oppgi navnet sitt til politiet – blir kjørt arresten. Spørs om han angrer på sin oppførsel, når han våkner i arresten i Grenland på morgenkvisten.....

02: Patruljen måtte dessverre møte opp i et 50-årslag i Blåklokkeveien – etter at det innkom mange klager til politiet på høylytt festing og musikk som forstyrret hele nabolaget. Jubilanten fikk dessverre avsluttet festen sin.

02.30: Patruljen måtte innom på en privatadresse i Barkåkerveien, etter melding om høylytt adferd og solid basslyd fra stereoanlegget. Festdeltakerne fikk her beskjed om å trekke innendørs og dempe musikken betraktelig.

02.40: Politiet bisto i Ytre Strandvei, etter at en bilfører ringte og opplyste at ei beruset og ukjent dame plutselig hadde satt seg inn i bilen hans. Damen la seg deretter til å sove i bilen. Damen i 30-årene fra Drangedal, ble vekket av patruljen, og satt i «marsj».

0300: Politiet innbringer en lokal mann i 30-årene fra området Kjellbergveien – etter at han i beruset tilstand har knust to ruter i et hus, og oppført seg utagerende og truende langs veien der vi påtraff han. Kjøres nå arresten.

03.15: En lokal mann i 20-årene ble bortvist fra Tønsberg sentrum, etter dårlig oppførsel i beruset tilstand inne på et utested – og overfor patruljen var han heller ikke direkte høflig. Fremsto kranglete – men fikk en mulighet til å skjerpe seg – og ble derfor bortvist.

Det var bare noen av de mange meldingene, og politifolkene på nattevakt avsluttet vakta si med én utrykning til.

Da var det noe som hadde nachspiel helt inn i de lyse morgentimer, men klokken 05.45 var det slutt. Festdeltakerne fikk beskjed om å slutte å forstyrre natteroen.

Så får vi håpe på festdeltakere og politibetjenter sover søtt nå, for sommeren har nettopp begynt, og det blir nok flere slike oppdrag i nettene som kommer.