Vi har for tiden en tøff hverdag. I flere år har vi hørt om solidaritet. Men den finnes tydeligvis ikke lenger. Noen har buffere, men ikke alle. Politikerne har Oljefondet som de benytter seg av, når de trenger det. Imidlertid er det nå stopp. I mange år har vi nå hørt at dette fondet tilhører folket, men i hvilken årsklasse? Vi har og hørt at det skal tilhøre våre barnebarn. For tiden skal det norske folket «sultefores», og Staten hover inn milliarder, som skal brukes til? I hvert fall ikke oss. Staten er grådig, den får aldri nok. Ville du vært komfortabel med å måtte gå på Nav, Bymisjonen, Frelsessarmeen, Røde Kors eller andre for å be om mat?

Etter min mening er det uhørt. La dem som trenger penger, få det på lønnsslippen, slik at de kan kjøpe den maten de selv vil ha. Politikerne skal vel ikke ta fra Hvermandsen selvråderetten?

Det er krig. Det er vel ingen i verden som gir så mye penger til ulike formål som Norge. Statskassen og andre nasjoner kan gi «krutt» etc. til Ukraina. Men gi oss tilbake strømmen som dere politikere har solgt for å få enda mere gryn, og som har gitt oss mange grå hår. Etter min mening bør Oljefondet blant annet brukes til å grave ned elektriske ledninger og sørge for nye vannrør (i samme operasjon). Men fondet er hellig. Det kommer til å bli spist opp av inflasjon, dårlige disposisjoner m.m.

Alt blir dyrere med årene, så sett i gang nå, det vil spare barnebarna våre for mange milliarder, og la oljekronene sørge for bedre sykehus, allmennmedisin generelt, og at alle lærerne får god utdannelse for å nevne noe.

Imidlertid har jeg ikke glemt oss gamle. Vi er ikke mye verd, det ser vi jo, så la oss få en pille i posten, til dem av oss som ønsker det. Da sparer vi politikerne for mye. Få ønsker å komme på helsehus, gamlehjem eller tilsvarende. Hvorfor? Det er for dårlig. De fleste av oss har fått med seg at vedlikehold er langt billigere enn å kjøpe/bygge nytt, men i enkelte «kretser» er dette en saga blott.

Noen vil si at dette er uhørt i disse dager, men når passer det?