– Sjekk passet ditt nå

PASS PÅ PASSET! Leder av Politiets publikumssenter, Kathrine Stein, oppfordrer alle til å sjekke passet i god tid før man skal reise.

PASS PÅ PASSET! Leder av Politiets publikumssenter, Kathrine Stein, oppfordrer alle til å sjekke passet i god tid før man skal reise. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Venter du for lenge, kan du få trøbbel.

DEL

(Tønsbergs Blad) Skal du ut og reise – enten snart eller om en god stund? Da bør du uansett sjekke en ting for å unngå at ferieturen får en brå slutt allerede før den har begynt.

– Sjekk passet ditt nå, oppfordrer leder av Politiets publikumssenter i Stokke, Kathrine Stein.

– Mange venter til siste stund med å få seg pass, med det resultat at tilstrømningen av publikum som skal ha pass i vårmånedene blir større enn vår kapasitet, sier hun.

Ekstra langdager

De merker allerede at pågangen er stor.

– Selv om vi har innført timebestilling for å få pass, kan det bli knapt med ledige timer når vi nærmer oss påske, og tiden etter det, sier Stein.

For å møte den store etterspørselen vil passkontoret også i år tilby fire ekstra langdager. Første langdag med mulighet for timer fram til klokken 18.00 er 30. mars Deretter følger 27. april og 11. mai. Siste langdag blir 8. juni.

LES OGSÅ: Her er tollens mest spesielle beslag (+)

Ta med passet

I løpet av et år utsteder Politiets publikumssenter i Stokke 30.000 pass. Politiet har en garantitid på levering av pass innen ti virkedager fra søknadstidspunktet.

Politiet anbefaler at du tar med pass på alle utenlandsreiser, også på reiser innenfor Schengen-området. Kun pass er gyldig som reise- og id-dokument utstedt av norske myndigheter og bekreftelse på norsk statsborgerskap. Fly- og ferjeselskaper og hoteller krever ofte pass ved innsjekking.

Politiets råd er derfor at du bør sjekker passet ditt for gyldighet allerede når du bestiller reisen. 

Pass-fakta

■ I Vestfold er det bare Politiets publikumssenter i Stokke som utsteder ordinære pass.

■ Politiets publikumssenter har ca. 49 000 besøkende pr år.

■ Du bestiller time på www.politi.no/vestfold/timebestilling_pass/

■ Husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal søke om nytt pass (gammelt pass eller gyldig norsk førerkort eller bankkort med bilde)

■ Tidligere pass skal innleveres når det søkes om nytt pass

■ Husk bankkort (ikke kredittkort) eller kontanter til betaling av passgebyr. Pass koster kr 450 for personer over 16 år Pass koster kr 270 for barn under 16 år

■ Husk å ta med fullmakt dersom du skal ha pass til barn og ikke begge foreldrene møter med barnet.

■ Du finner mer informasjon om pass på politiet.no/pass

Artikkeltags