Gå til sidens hovedinnhold

Paul Almås’ politiske mageplask

Artikkelen er over 1 år gammel

Da jeg oppdaget at Almås begynte å skrive leserinnlegg i SB som listekandidat i Sandefjord Høyre, ble jeg ikke overrasket!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en demokratisk rett å søke posisjon dersom man vil ha innflytelse. Jeg ble dessverre heller ikke sjokkert av nyheten sist uke om Høyres midlertidige suspensjon av ham på bakgrunn av metodene han har brukt for å komme til denne posisjonen. At partiet nå rydder opp og reagerer med suspensjon er helt på sin plass!

At Almås sin agenda for å stille som lokalpolitiker er å bringe mer positivitet inn i politiske beslutninger i en «nei-kommune» og at han har miljø høyt på sin agenda, fremstår som rent sludder! Siden 2014 har jeg kjempet mot en utbygging som ville rasert 22 dka matjord i kommersiell hensikt.

LES SAKEN HER: Paul Almås (50) gjorde et byks på lista under Høyres nominasjonsmøte. Nå er han suspendert

Utbygger het BKM Sandefjord (les: Smiths venner) under ledelse av Paul Almås! Hans agenda er åpenbart å skaffe seg innflytelse på politiske beslutninger som bidrar til å tjene Smiths venner! Det er slik denne sekten opererer. At hans private firma ikke har noe med Smiths venner å gjøre er sikkert riktig rent formelt. Men at Almås er sentral i den forretningsmessige driften av BKM Sandefjord, og gjennom sin virksomhet bidrar til å skaffe sekten ressurser og økonomisk vekst kan det neppe herske tvil om! Smiths venner har siden 90-tallet utviklet seg til et forretningsimperium.

Det er mange forhold som viser dette: kompleks selskapsstruktur, store pengestrømmer som ikke omfattes av skatt- og avgiftssystem, milliardinvesteringer, dyre advokater, lokale aktører som tøyer regelverk maksimalt innen husbygging, omstridt dugnadsarbeid, oppkjøp av gårdsbruk med konsesjonsplikt osv. I denne sammenheng er nok Almås for en «smågutt» å regne.

De virkelig store i sekten ankommer gjerne i helikopter, store yachter og limousiner. Og konkurranse- og belønningssystemet for alle som bidrar til sektens inntjening er godt innarbeidet med mulighet til forfremmelse både på den åndelige skalaen og på den interne rangstigen.

Det er et sunnhetstegn for demokratiet at lokale partier ikke lar seg blende av denne glamouren. At de ikke vil rulle ut den røde løperen for pengesterke og kyniske virksomheter som tilbyr seg å smøre systemet bare du stemmer «riktig» i planutvalget eller kommunestyret. Sånn sett må dette mageplasket føles både godt og vondt!

ANDRE MENINGER:
 

Hvorfor stigmatisere både bydeler i kommunen vår, og innbyggere som lever med fattigdom?

Planer, planer og nye planer!  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.