nettavisen.nos front figurerer PelleK i selskap med blant andre statsminister Erna Solberg, NATO-sjef Jens Stoltenberg, Vixen Blog Awards-vinner Jenny Skavlan, blogger Sophie Elise Isachsen og Human Rights Service-aktivist Hege Storhaug.

«Dette er mennesker som får deg til å tenke og handle på andre måter enn du ellers ville ha gjort gjennom digitale medier», skriver Nettavisen om kriteriene for valg av navn til den urangerte lista.

Nettavisen.no har analysert universet for sosialt viktige personer, med stor innflytelse på omgivelsene gjennom kanalene sine – blogg, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Snap og andre sosiale kommunikasjonsformer.

PelleK liker å stå på liste med Erna

– Det er selvsagt morsomt å være på lista, ikke minst siden Erna er der. Men for arbeidet mitt betyr det ingenting. Jeg gjør det samme uavhengig av sånt, kommenterer PelleK, travelt opptatt med det han tilbringer store deler av døgnet med: å lage innhold til sin egen YouTube-kanal.

Per Fredrik Åsly (30)

Per Fredrik Åsly, født 1986 og bedre kjent som PelleK, er en norsk skuespiller og heavy-metal vokalist fra Sandefjord, hvor han fortsatt er bosatt. 

PelleK har turnert verden rundt med originalt materiale og covere som han synger på 14 forskjellige språk, og videoene på hans YouTube kanal er sett mer enn 300 millioner ganger. Han har sunget for mange av verdens største spillutviklere, for eksempel for «League of Legends» og Square Enix' «Lord of Vermillion».

Han har også sunget for TV-serien «Power Rangers».

PelleK spiller Alex Huntsman i den kommende spillefilmen «Creators - The Past» med blant annet William Shatner (Star Trek), og er bekreftet for 2018-filmen «Infected».
Sangstemmen til PelleK går over 4 oktaver (a2-c6).
I skrivende stund har hans YouTube-kanal 2,3 millioner abonnenter (følgere), og er ifølge nettstedet videostatistikk blant de raskest voksende musikkanalene på verdensbasis.

Kilde: Imdb, Wikipedia, PelleK

Begrunnelse:

«PelleK er mer en internasjonal stjerne enn en norsk. Han har rundt 2,3 millioner abonnenter på sin YouTube-kanal, og har videoer som er sett over 10 millioner ganger. Til sammenligning har Marcus & Martinius 221.150 abonnenter. På Instagram har han 112.000 følgere, mens det er 58.000 som følger ham på Twitter. Det er rundt 289.000 som liker hans Facebook-side. Per Fredrik Åsly er for øvrig sammen med den norske bloggeren Stina Marie Bakken

Kilde: Nettavisen

– Fordi jeg spiller mye rundt i verden, og distribuerer videoer hver uke på YouTube, er det naturlig at mange vet hvem jeg er på det punktet her, «I guess». Men jeg har ikke fokus på det. Jeg gjør det jeg liker å gjøre. Og at fansen liker det, er helt supert. Men jeg prøver å ikke være forbilde eller rollemodell for noen, på noen måte. Jeg slipper egentlig unna med det, for jeg har ikke et ungt publikum, og jeg driver mest med heavy metal. Folk forventer at en som prøver å være rockstar, står med en øl i hånda og sier hva han vil - ikke at han sitter i et panel og skal bruke sin innflytelse til å redde verden eller noe. Jeg passer bare på å være snill og inkluderende med alle. Og så gjør jeg hva jeg vil i min egen verden, sånn kreativt, sier PelleK.

- Kanskje Ina Wroldsen passer?

– Savner du andre sandefjordsnavn på lista over de 25 utvalgte, for eksempel bloggsamboer Stina?

–  Jeg vet ikke helt. Hadde det vært en liste over folk som har mye «influence» i Norge, og ikke i verden, så ville nok Stina stått høyt på den lista. Men kanskje Ina Wroldsen passer? Det spørs hvordan du ser på det. Hun har i hvert fall «influencet» mange andre viktige mennesker med tanke på låtskrivingen hennes. Eller kanskje det blir litt mer indirekte innflytelse? Nei, jeg vet ikke, jeg. Sandefjordinger har i hvert fall god grunn til å være stolte av Ina, mens vi er innpå det, mener PelleK.

Nygård-Hansen føler seg beæret

Nygård-Hansen skriver en sein kveldstime i en e-post fra familieferie på Bali:

«Om det er lister eller andre rangeringer jeg havner på – sortert eller ikke – så skal jeg ikke legge skjul på at jeg blir veldig stolt og glad. Og overrasket. Nettavisens liste rangerer jeg nok veldig høyt også, siden den er såpass generell og tok for seg alle som influerer via internett.»

Noen ganger er det bedre å være smal enn bred.

Hans-Petter Nygård-Hansen, merittert medieblogger fra Sandefjord

– Hva tror du er årsaken til at du har fått en plass på lista?

At jeg var å finne blant de 25, skyldes nok i stor grad det Nettavisen framhever ved meg: At mediene ofte henvender seg til meg når det er digitale temaer det handler om. Mine 17 år innen IT-bransjen kombinert med en egen nettside som i syv år har handlet om teknologi, og hvordan teknologi endrer måten vi lever, leker, lærer og jobber på, har gitt meg en tilstedeværelse over tid som har blitt lagt merke til, svarer sandefjordingen.

Sammenliknet med PelleK, og de fleste andre på lista, mener Nygård-Hansen imidlertid han er for en mygg å regne om en ser på trafikk og antallet følgere.

Hans-Petter Nygård-Hansen (45)

Hans-Petter Nygård-Hansen, født 1972 i Sandefjord og bosatt i Oslo, er kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, forfatter, programleder og gründer.

Skriver på kommunikasjonsbloggen HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no.

Er utdannet på Norges Informasjonstekniske Høgskole.

For mange først og fremst kjent som @hpnhansen. Er til stede i stort sett alle store og små sosiale nettverk.

Etter 16 år i IT-bransjen, hvorav de fleste i Cisco, flyttet Nygård-Hansen seg over til PR- og kommunikasjonsbransjen, hvor han jobbet mellom 2011 og 2014 hos Gambit Hill + Knowlton Strategies og Geelmuyden Kiese.

I juni 2014 grunnla Nygård-Hansen kommunikasjonsbyrået KommFrem – Kommunikasjon som tar deg Fremover – hvor han tilbyr blant annet følgende tjenester: Foredrag, konferansier-oppdrag, workshops, kurs og strategisk, taktisk og operativ leder- og kommunikasjonsbistand.

Har mottatt mange priser, den siste i januar 2017, da ble MediaPuls, podkasten Hans-Petter produserer sammen med Marius Karlsen fra Tromsø, ble finalist i kategorien «Årets Sosiale Medier Fagmiljø» under Social Media Days.

Kilde: HansPetter.info

Begrunnelse:

Etter at han sluttet som rådgiver i Geelmuyden.Kiese har Hans-Petter blitt eksperten som mediene ringer til hvis noe skjer digitalt. Egentlig er han fortsatt rådgiver, men det er som foredragsholder og meningsbærer han blir viktig på nett i Norge.

Kilde: Nettavisen

 

– Til tross for at «alle» i dag bruker internett, har smarttelefoner og bruker sosiale medier, så er det ikke så mange som skriver eller prater om det – foruten journalister. Noen ganger er det bedre å være smal enn bred, sier Nygård-Hansen.

Savner Anita Krohn Traaseth på lista

På spørsmål om han mener andre sandefjordinger burde hatt en plass på lista, er Nygård-Hansen krystallklar:

–  Det er flere navn jeg savner. Den mest åpenbare i mine øyne er Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. Hun ville aldri blitt leder for selskapet, hadde det ikke vært for den jobben hun gjorde med bloggen tinteguri.com. Hun er ikke lenger like aktiv på egen blogg, men Innovasjon Norge hadde aldri vært i den posisjonen de er i dag, hadde det ikke vært for hennes måte å bruke internett og sosiale medier på til å skape blest om dem, og interesse rundt innovasjon, entreprenørskap, moderne ledelse, teknologi og et bærekraftig AS Norge framover, mener Nygård-Hansen.