Petter Vermeli gjør suksess i nytt teaterstykke: – Det er litt klype seg i armen-følelse

FALT NATURLIG: Petter Vermeli (t.v.) fra Sandefjord spiller én av hovedrollene i «En Tjener For To Menn», sammen med blant andre Bjarte Hjelmeland. Handlingen er lagt til Sandefjord anno 1963.

FALT NATURLIG: Petter Vermeli (t.v.) fra Sandefjord spiller én av hovedrollene i «En Tjener For To Menn», sammen med blant andre Bjarte Hjelmeland. Handlingen er lagt til Sandefjord anno 1963. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjordingen spiller én av hovedrollene i Oslo Nye Teaters oppsetning av «En Tjener For To Herrer». På scenen står også legender som Nils Vogt og Bjarte Hjelmeland.

DEL

Sistnevnte står bak oversettelsen av stykket, som originalt ble skrevet av italieneren Carlo Goldoni i 1746. I 2011 ble det omarbeidet av Richard Bean, og nå har det altså funnet veien til en norsk scene.

Men ikke bare spiller en sandefjording en av hovedrollene; handlingen er også lagt til Sandefjord anno 1963. Vermeli portretterer dog Sivert Stabell, en glatt pappagutt fra Oslos beste vestkant.

Teaterstykket hadde premiere onsdag 6. september, og ifølge Vermeli ble det svært godt mottatt av publikum.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det har vært kjempegøy å lage forestillingen. Det er en del steds- og personreferanser som er ekstra gøy for meg som er fra Sandefjord, sier han, og fortsetter:

– Vi har opplevd veldig god respons fra publikum.

SÅ DU DENNE? Beste Fon-teltsommer noensinne

– En stor tillitserklæring!

Vermeli, som er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og Bårdar Akademiet, har de tre siste årene vært ansatt ved Oslo Nye Teater.

Både teatersjefen Kim Bjarke og regissør Kim Haugen mente sandefjordingen ville passe godt i rollen, og slik endte han opp i komedien som skal spilles ut oktober.

– Det er en stor tillitserklæring!

Å spille rollen som Sivert Stabell, en av de staselige herrene, falt visstnok Vermeli overraskende naturlig.

– Det er ikke akkurat metodeskuespill. Det er veldig karikert. Jeg har ikke flyttet til Oslo vest for å gjøre research, men holdt meg til å bruke håndverket, forklarer han.

(Saken fortsetter under bildet)

IMPONERER: Flere av Norges største aviser har latt seg imponere av Petter Vermeli i rollen som Sivert Stabell. I stykket, som spilles på Oslo Nye Teater ut oktober, deler han scenen med blant andre Bjarte Hjelmeland og Nils Vogt.

IMPONERER: Flere av Norges største aviser har latt seg imponere av Petter Vermeli i rollen som Sivert Stabell. I stykket, som spilles på Oslo Nye Teater ut oktober, deler han scenen med blant andre Bjarte Hjelmeland og Nils Vogt. Foto:

LES OGSÅ: Nå setter de opp showtelt i Kurbadhagen også

Får jobbe med legender

Flere store navn er med i stykket, men de mest kjente for folkelig er nok Bjarte Hjelmeland og Nils Vogt. For Vermeli var det en ære å få dele scenen med begge to.

– Bjarte er en av de aller største vi har. De er så fine folk. De er så rause, snille og gode. Jeg lærer noe hele tiden. De har blitt gode kolleger og venner, som jeg gleder meg til å fortsette å spille med. Dette er utelukkende stas, sier han, og legger til:

– Det er litt klype seg i armen-følelse. De er jo legender.

Selv om anmeldelsene av stykket har vært litt så som så, har det rådet en kollektiv enighet om én ting: Vermeli er formidabel i sin rolle.

VG lot seg imponere av sandefjordingen og beskrev ham som «ytterst overbevisende som den glætte pappagutten Sivert Stabell». Aftenposten skrev at «Petter Vermeli former en stilsikker og morsom redersønn», mens Dagsavisen mener han skinner i sin rolle (kun for abonnenter).

– Det er kjempehyggelig å bli satt pris på når man gjør en jobb, men det er ikke viktigst å hevde meg selv, sier en ydmyk Vermeli.

Mange jern i ilden

Det var en svært hektisk tid for sandefjordingen i våres. Da skulle både teaterstykket i Oslo og Hvalsommer i Fon-teltet øves inn. Resultatet ble lite søvn – men det er under sånne omstendigheter Vermeli trives best.

– Da jobbet jeg i Oslo hele dagen og kjørte til Sandefjord for å øve hele kvelden. Deretter var det tilbake til Oslo på natta for å bli med på øvinger der på dagen igjen. Jeg liker det når det koker ordentlig. Da kunne det nesten vært enda mer, for da føles det som man kan klare alt.

Men om du trodde den talentfulle sandefjordingen hadde planer om en velfortjent ferie etter oktober, må du tro om igjen.

– Jeg er ansatt på åremålskontrakt på teateret, så det er alltid noe å gjøre. Først er det «Jul i Blåfjell», som gleder både barn og unge. Etter jul er det nye prosjekter, sier han.

Men hva de nye prosjektene er, velger Vermeli å holde for seg selv en liten stund til.

Artikkeltags