Se hvem sandefjordingene fikk spille inn film sammen med!

TIDSRIKTIG PIRATMØTE: Hans Ivar og Britt Rønning og barnebarna Jo Hannah og Holly fikk statistroller i den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen, og ble tatt godt vare på av Johnny Depp.

TIDSRIKTIG PIRATMØTE: Hans Ivar og Britt Rønning og barnebarna Jo Hannah og Holly fikk statistroller i den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen, og ble tatt godt vare på av Johnny Depp. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Publikum verden over strømmer til kinosalene for å få med seg den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen. Dermed er også fire blad Rønning fra Sandefjord blitt blant årets mest sette «filmstjerner».

DEL

Med Johnny Depp i hovedrollen, har «Pirates of the Caribbean»-serien blitt en av tidenes største Hollywood-suksesser og pengemaskiner.

Sandefjordingene Joachim Rønning og Espen Sandberg fikk dermed det ultimate «godkjent-stempelet» som filmskapere da de fikk regi-ansvaret for «Dead Men Tell No Tales», det femte kapitlet om kaptein Jack Sparrows eventyr.

290.000 billetter i Norge

Med en prislapp på rundt 2,4 milliarder norske kroner, har forventningene til den nyeste «Pirates»-filmen vært enorme både fra Disney-konsernet og kinopublikummet

Allerede nå er det mye som tyder på at «Dead Men Tell No Tales» – eller «Salazar's Revenge» som tittelen er her i Norge – vil seile inn som en av de store kinosuksessene i 2017.

LES OGSÅ: Superstjernene på fest med Joachim og Espen: Se hvem sandefjordingene hadde med seg på premiere i Kina!

Publikum bryr seg lite om at anmeldelsene har vært mildt sagt delte. Bare seks uker etter premieren har «Pirates» nummer fem solgt 290.000 billetter i Norge, og ligger på en foreløpig tredjeplass på lista over årets mest sette filmer.

Japan-premiere

I USA blir «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» vist på 4.276 kinoer, og er nå på tiendeplass over årets så langt mest innbringende filmer.

LES OGSÅ: Hackere krever løsepenger for «Pirates»-filmen

På verdensbasis har det Sandefjord-regisserte actioneventyret nå spilt inn 5,94 milliarder kroner.

Og mer vil det bli, både av penger og publikum. I helga var det nemlig premiere i Japan. Ifølge bransjenettstedet variety.com ble det den første visningsdagen solgt 771.500 billetter, noe som gjorde at filmen gikk rett til topps på de japanske popularitetslistene.

Godt synlige

Mange millioner kinogjengere har sett Johnny Depp, Javier Bardem, Orlando Bloom og de andre verdensstjernene i aksjon i det nyeste «Pirates»-eventyret.

I tillegg har de også sett to besteforeldre og to barnebarn fra Sandefjord.

LES OGSÅ: Flere gikk på kino i Sandefjord i fjor: Lysning i filmmørket

Joachim Rønning sørget nemlig for at foreldrene Britt og Hans Ivar og barna Jo Hannah og Holly fikk statistroller i storfilmen. Og om de ikke er med i så lange sekvenser, er de likevel godt synlige.

Her forteller Britt Rønning hvor og når i Hollywood-filmen du må følge ekstra godt med hvis du vil se de fire sandefjordfjesene:

– Vi er med i mer enn ett sekund, for å si det slik, så det er fullt mulig å se oss, ja. Det skjer relativt tidlig i filmen, i en torgscene der Johnny Depp har vært i hvelvet. Du ser oss når han prater med folk. Men du må ikke være for uoppmerksom, for scenen tar ikke lang tid, og det er tross alt ikke vi, men Depp som er i forgrunnen!

VERDENSPREMIERE: Joachim Rønning (t.v.) og Espen Sandberg (nr. 2 f.h.) på verdenspremieren i Shanghai sammen med «Pirates»-skuespillerne Brenton Thwaites (nr. 2 f.v.), Javier Bardem, Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom og produsent Jerry Bruckheimer.

VERDENSPREMIERE: Joachim Rønning (t.v.) og Espen Sandberg (nr. 2 f.h.) på verdenspremieren i Shanghai sammen med «Pirates»-skuespillerne Brenton Thwaites (nr. 2 f.v.), Javier Bardem, Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom og produsent Jerry Bruckheimer. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken