Samler inn penger til landsby i Vietnam

Gleder seg: Torbjørn Kristensen  i aksjonskomiteen til årets innsamling er stolt og glad over å få muligheten til å hjelpe andre.Begge foto: Kurt André Høyessen

Gleder seg: Torbjørn Kristensen i aksjonskomiteen til årets innsamling er stolt og glad over å få muligheten til å hjelpe andre.Begge foto: Kurt André Høyessen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag 19. januar skal alle elevene på SVGS bruke dagen til å smale inn penger til ny barnehage i Vietnam.

DEL

Årets innsamlingsaksjon på Sandefjord videregående (SVGS) er til ny barnehage i landsbyen P Roi i Vietnam. Sammen med elevene ved skolen har Plan Norge de to siste årene hatt dette som prosjekt. Nå er det igjen tid for elevene å gjøre en innsats for å samle inn penger til formålet.

Viktig arbeid

Cirka 2.000 elever skal samle inn penger, enten ved hjelp av jobb som de gjør, eller som bøssebærere.

De som utfører arbeid samler inn 400,- som arbeidsgiveren betaler for utført arbeid. De som ikke har funnet seg arbeid går rundt med innsamlingsbøsser.

– Vi har vært rundt i alle klassene og informert om denne aksjonen. Det er et veldig godt engasjement blant elevene, sier leder for Solidaritetsaksjonen Torbjørn Kristensen.

Han er stolt over muligheten til å få gjøre en forskjell for andre mennesker ved å gi en dag til mennesker som trenger det.

– Dette er noe som er større enn meg. Jeg bidrar til noe som er viktig. Vi har så mye, de har så lite. Det gjør meg stolt og ydmyk, sier han.

Bedre i år

Forrige år samlet skolens elever inn 450.000 kroner. Den rekorden ønsker de å slå i år.

– Skolen har et mål om minimum 400.000 kroner hvert år, men vi har veldig lyst til å forbedre rekorden fra i fjor, sier Ane Thorsen som er informasjonsansvarlig i aksjonskomiteen.

Aksjonsgruppa har en siste appell til Sandefjords bedrifter.

– Vær åpen for elever som ønsker å bidra med arbeid for å få samlet inn penger til årets aksjon, Vi trenger fortsatt flere jobber til elever denne dagen. sier de begge.

Så dersom du har noe forefallende arbeid eller noe annet, ta kontakt.

Artikkeltags