Gå til sidens hovedinnhold

Planer, planer og nye planer!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg registrerer i avisen om dagen at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet ønsker seg flere planer, helhetlig byutviklingsplaner og områdeplaner. Det er allerede vedtatt av kommunestyret i strategisk næringsplan at det skal utarbeides en byutviklingsplan.

Noe jeg registrer ikke alle representanter har fått med seg.

Så kan jeg jo også informere om at vi faktisk har en byutviklingsstrategi. I 2013 så gjennomførte Sandefjord kommune en revisjon av kommuneplanen. Som del av denne prosessen ble også strategien for byutvikling, som ble vedtatt i 1999 revidert. Konsulentfirmaet Civitas AS, i samarbeid med IN’BY AS, ble engasjert til å lede denne planprosessen og komme med faglige råd knyttet til byutviklingen.

Kanskje vi skal evaluere denne først?

Den ble utarbeidet som et strategidokument, og mye er faktisk utført. Strategidokumentet sier mye om Sandefjord sentrum som boligby, handelsutvikling, utviklingsretninger for sentrum, Tivolitomta, utvikling av sjøfronten og kreativ byutvikling.

Jeg anbefaler derfor at Arbeiderpartiet og Senterpartiet setter seg inn i hvilke plan- og strategidokumenter kommunen allerede har. Jeg lover at det er mange.

Dette er noe av grunnen til at Sandefjord FrP er litt negative til å utarbeide nye planer. Vi bør heller evaluere dem vi har og vurdere om plan- og strategidokumenter kan samordnes, slik at ALLE faktisk vet hvor og hva planene til kommunen er.

Det er dessverre ofte slik at beslutningsvegring ofte ender ut i at vi må ha en plan først.

Men hva gjør alle disse planene, strategiene, mulighetsstudier og retningslinjer ingen har oversikt over? Jo de skaper kaos, byråkratiske, kostbare og tunge prosesser.

Nå sier ikke jeg at vi ikke skal ha planer i det hele tatt, men vi kan gjøre mye i forbindelse med kommuneplanen og kommuneplanens delplaner. Sandefjord FrP vil samordne og redusere antall planer, ikke lage flere.

Vi ønsker planer som selv politikere og innbyggere er klar over at vi har og hva målet med planene er. Jeg er ganske sikker på at det finnes en plan for det meste i denne byen, men det blir ikke nødvendigvis en utvikling av den grunn.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.