Gå til sidens hovedinnhold

Plastprosjektet til Kari og Astor ble statsminister-gave

Artikkelen er over 1 år gammel

Da statsminister Erna Solberg ga 50 millioner fra regjeringen til TV-aksjonen, fikk hun et bilde av plastkunst som takk.

Flere kunstverk gitt til årets TV-aksjon er laget av skoleelever i samarbeid med kunstnerduoen Kari Prestgaard og Astor Andersen fra Sandefjord.

To av bildene ble laget da kunstnerne nylig besøkte Jæren. Sammen med skoleelever ble det laget bilder av plast som forestiller sjøfugler; en toppskarv og ei gråhegre. Reprotrykkene av kunsten ble levert til TV-aksjonen i samarbeid med Jæren Friluftsråd.

Da statsminister Erna Solberg hadde med seg 50 millioner kroner fra regjeringen til TV-aksjonen, fikk hun «Toppskarv» som takk.

– Vi synes det er flott når kunsten brukes på denne måten. Pedagoghjertet mitt banker litt ekstra med tanke på de elevene som var med på å lage bildet, sier Kari Prestgaard i en pressemelding.


Ekstra stas

Hun legger til at hele poenget med å lage kunst av plastsøppel fra havet, er å vise elevene at avfall er en av framtidas viktigste ressurser.

– Ved å tenke kreativt kan vi snu det negative og verdiløse om til noe positivt og verdifullt. Da er det ekstra stas når søpla blir kunst som er en statsminister verdig, sier Prestgaard.

Kari Prestgaard og Astor Andersen er kjent over hele landet med sitt plastprosjekt. De reiser til skoler og lager plastkunst sammen med skolebarn. Plasten er plukket fra strender, både i Norge og utenlands. Kunsten blir så fotografert og innrammet til salg.

Det andre bildet laget på Jæren og gitt til TV-aksjonen, ble lagt ut på auksjon.

– Bildet «Gråhegre», som vi også lagde med elever fra Røyneberg skole, ble solgt for 30.000 kroner under TV-aksjonens auksjon. Dette viser hvor kort veien fra søppel til verdi kan være, påpeker kunstnerne i pressemeldingen.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.