Seilbåt med to om bord på grunn utenfor Mølen – utløste stor redningsaksjon

Artikkelen er over 1 år gammel

Litt etter midnatt natt til mandag kom det inn melding om at en 24 fots seilbåt med to menn om bord hadde gått på grunn utenfor Mølen i Larvik.

DEL

(Østlands-Posten) – Det ble umiddelbart satt i gang en større redningsaksjon koordinert av Hovedredningssentralen, og etter et par timer var båten lokalisert og ble slepet til land.

– De to som var om bord kom uskadd fra hendelsen, forteller oppdragsleder hos politiet i Sør-Øst, Espen Reite, til Østlands-Posten.

Ukjente i farvannet

Ifølge Reite var det mennene som var om bord i båten som selv ringte og meldte ifra at de hadde gått på grunn.

– De to, en mann, som var båtføreren, i slutten av 30-årene fra Larvik, og passasjeren, en mann i slutten av 40-årene fra Horten som var om bord, forteller han.

Reite sier at de to hadde lagt ut på en krevende krysning utenfor Mølen da de gikk på en grunne, og de to opplyste på telefon at de ikke var helt sikre på hvor de var.

Sett av patrulje

En patrulje fra politiet klarte etter en stund å se havaristen fra land, og varslet Hovedredningssentralen. En losskøyte ble sendt til stedet og fant havaristen, og også redningsskøyta Stormbull ble sendt til stedet fra Stavern.

Stormbull sørget for å taue havaristen inn til Nevlunghavn etter at den hadde kommet av grunnen.

– Det ble også tilkalt et Sea King redningshelikopter fra Rygge, men dette ble avbestilt før det kom fram til stedet, forteller Espen Reite.

Blir anmeldt

De to om bord var preget av hendelsen, men ellers uskadd, og Reite forteller at føreren av båten blir anmeldt etter episoden.

– Det ble funnet et mindre parti narkotika om bord i seilbåten, og båtføreren blir anmeldt for besittelse av narkotika og for uaktsom navigasjon etter båtloven, forteller oppdragslederen.

Artikkeltags