(Østlands-Posten)

– Det ble besluttet å holde et ekstra øye med bevegelser i nordfylket i natt. Det ble satt inn ekstra politiressurser og klokka 00.40 fikk vi kontakt med en bil som kan knyttes til de mange tyveriene vi har sett i Vestfold den siste tiden, sier operasjonsleder Johannes Nysæther ved politiet i Vestfold.

To forsøkte å stikke av

Ved bilen ble en person pågrepet, mens to andre løp av gårde. En av de ble etter hvert pågrepet ute på et jorde og den tredje pågrepet etter at politiet satte inn hund i søket.

– Dette skjedde i Hof, og vi hadde så mange patruljebiler i området at de som løp av sted hadde i grunnen ikke mulighet til å komme langt, sier Nysæther.

Tyveriene som har funnet sted minst seks steder i Vestfold og Buskerud siden slutten av februar har handlet om Flax-lodd, tobakk, parfyme, kjøtt og noe penger. Tyvene skal også ha forsøkt seg på noen av de maskinene butikkene har der man henter ut tobakk og lignende med en betalt lapp fra kassa.

Les også: Flere personer brøt seg inn i Spar-butikken i Svarstad

– Tyveriene ble omtalt på TV2 i går i Åsted Norge, men det er ikke omtalen der som har ført til denne aksjonen og pågripelsene, sier Nysæther.

– Dette er gjort etter en vurdering fra politiledelsen, der det ble satt inn ekstra ressurser i et fokusområde. Det ga resultater, sier operasjonslederen.

Patruljer både fra Vestfold og Buskerud var med på nattens aksjon.

Les også: Politiet setter nytt butikkinnbrudd i sammenheng med tidligere innbrudd 

Siktet for biltyveri

Bilen de tre personene kjørte var en bil som ble meldt stjålet i Sandefjord for ikke lenge siden. Denne bilen kunne politiet knytte til flere av tyveriene. De tre mennene fra Øst-Europa er i 20-årene, en i 30-årene. Etter det Nysæther kjenner til har de ikke vært innblandet i kriminalitet i Norge fra tidligere.

Les også: Innbrudd i matbutikk og Klarte ikke å bryte opp dør

– Men nå gjenstår det fremdeles en del etterforskning, identifisering og avhør. Vi er ganske sikre på at vi har tatt de riktige personene, og vi fant blant annet tyvgods i bilen, sier operasjonslederen.

Foreløpig er de tre siktet for bilbrukstyveri.

Les også: Nok et Flaxlodd-tyveri i indre Vestfold