Sandefjordinger nominerte til ærespris

NOMINERT: Espen Molland nomineres for sitt 12-årige virke i ungdomsgruppa i Sandefjord og sin innsats for barn og ungdom og deres foreldre i Sandefjord.

NOMINERT: Espen Molland nomineres for sitt 12-årige virke i ungdomsgruppa i Sandefjord og sin innsats for barn og ungdom og deres foreldre i Sandefjord. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år er det fem nominerte til Politiforums Ærespris. Blant dem finner vi politimennene Per Fronth og Espen Molland fra Sandefjord.

DEL

Prisens hensikt er å hedre og løfte fram en enkeltperson i politiet som har gjort en ekstraordinær innsats for publikum, kolleger eller arbeidsplassen. Æresprisen kan også tildeles personer for et langvarig engasjement som politiansatt.

Innsats for barn og unge

Politiførstebetjenten Espen Molland nomineres for sitt 12-årige virke i ungdomsgruppa i Sandefjord, hvor han har gjort en ekstraordinær innsats for barn og ungdom og deres foreldre - de siste årene som leder. I forbindelse med politireformen, er ungdomsgruppa nå nedlagt, til store protester fra lokalmiljøet i Sandefjord.

Molland beskrives som en ildsjel, som har bygget tillit og gode relasjoner med ungdommer og foreldre både i fredstid og når det har stormet. Han beskrives også som profesjonell og kunnskapsrik, og hans tydelige respekt for andre mennesker gir en stor tillit til politiet i Sandefjord, heter det i nominasjonen.

Bevæpningen av politiet

Om Per Fronth sier juryen at hovedverneombudet i Sør-Øst politidistrikt Per Fronth de siste årene har stått fram som en tydelig og uredd kritisk stemme i politiet. Gjennom en rekke leserinnlegg i blant annet Politiforum, har Fronth satt søkelyset på de problematiske sidene ved politiet.

Da debatten om bevæpning av politiet raste som verst i 2015, gikk Fronth den gangen lokallagsleder for Politiets Fellesforbund i Vestfold politidistrikt, i rette mot politikere som var kritiske til den midlertidige bevæpningen. De siste årene er det konsekvensene ved den pågående politireformen han har vært mest opptatt av.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken