Vedum fyrte løs mot regjeringen

BRUS: Senterpartiets fylkesordførerkandidat Terje Riis Johansen (f.v.), partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets førstekandidat i Sandefjord Bjarne Sommerstad besøkte Grans bryggeri.

BRUS: Senterpartiets fylkesordførerkandidat Terje Riis Johansen (f.v.), partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets førstekandidat i Sandefjord Bjarne Sommerstad besøkte Grans bryggeri. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rekordmange svenske bokser pantes i Norge. Nok et tydelig tegn på at sukkeravgifta ødelegger for norsk næringsliv og Grans Bryggeri her i Sandefjord, mener senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum.

DEL

De nye tallene fra Infinitum, som drifter pantesystemet for gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke, viser at andelen svenske brus- og vannbokser har økt med 13,8 prosent sammenlignet med i fjor.

Samme dag som de nye tallene kom tok Vedum turen til Grans Bryggeri i Sandefjord som også har fått merke regjeringens sukkeravgift.

Vedum er tydelig på at det er regjeringens økning av sukkeravgiften i 2017 som er årsaken til at vi stadig ser flere svenske brus- og vannbokser i Norge.

– Avgiftsøkninga på 42 prosent på ikke-alkoholholdige drikkevarer, som regjeringen innførte mer eller mindre over natta, har ramma norsk næringsliv hardt. Nå ser vi tallenes tydelige tale. Mer og mer av handelen blir flytta fra Norge til Sverige. Det taper både norske bedrifter og arbeidstakere på, sier Vedum.

– Snart skal regjeringen gå inn i nye budsjettforhandlinger og jeg forventer at de nå tar norsk næringsliv på alvor og reverserer denne urettferdige avgiften, avslutter senterpartilederen.

PRODUKSJON: Førstekandidtat for Senterpartiet i Sandefjord Bjarne Sommerstad (f.v.), partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og administrerende direktør i Grans Bryggeri AS Morten Gran.

PRODUKSJON: Førstekandidtat for Senterpartiet i Sandefjord Bjarne Sommerstad (f.v.), partileder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum og administrerende direktør i Grans Bryggeri AS Morten Gran. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.