Gå til sidens hovedinnhold

Protest mot utbygging av Høgenhall

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høgenhall Lahelle

Som en av de eldste beboere i Lahelle er jeg nå veldig skuffet over den utviklingen som kan komme her. Jeg har fått varsel fra kommunen om at det planlegges utbygging av Høgenhall.

Det snakkes om 250 boenheter fordelt på eneboliger og boligblokker opp til fire etasjer. I tillegg kommer alle bilene. Ny skole er også til vurdering, og det på dyrket mark. Har vi råd til dette?

Dette må stoppes!

Høgenhall er blant de aller fineste friluftsområder i Sandefjord. Kanskje det aller beste. Med variert natur, dyreliv og utsikt langt til havs.

Fremtidige beboere vil selvfølgelig søke ned til det idylliske Lahelle. Til badestrand og båtliv. Eller for å gå tur langs den «historiske» Lahelleveien hvor Torvet, Krona, Båtbyggeriene, Lahellestua og Landhandleren til Allum, rutetrafikken over til Tjøme og Klokka12-åsen er steder som huskes godt.

Blir det utbygging av Høgenhall vil det medføre voldsom trafikkøkning og idyllen blir borte.
Politikerne må finne andre løsninger der utbygging ikke får slike konsekvenser!

Høgenhall må bli et LNF-område (Landbruk, Natur og Friluft). På den måten vil området blir spart for fremtidige generasjoner.

Kommentarer til denne saken