Gå til sidens hovedinnhold

Berget båt i Mørjefjoren – ingen eier har meldt seg

Artikkelen er over 3 år gammel

MV Arctic Pearl har de siste dagene ligget ved kai og lastet i Svartebukt. Mandag denne uka reddet de en stor fritidsbåt / lystbåt som trolig har slitt seg, og drev rundt i området mellom Håøya og Svartebukt utenfor Helgeroa.

(Østlands-Posten)

Til tross for mye vind og sjø fikk de båten trygt fortøyd til en lekter i Svartebukt, før båten traff lekteren eller land. Det var et strabasiøst redningsarbeid, forteller Svein Frode Borgersen i Greencarrier Freight Services Norway.

 

Søkte etter båt ved Rakke

Det var ikke folk om bord i lystbåten, og alle kalesjer var lukket. Det virket åpenbart som at båten tydeligvis har slitt seg fra en hyttebrygge og kom drivende ut Mørjefjorden. Hittil er det ingen eier som har meldt båten savnet.

 

– Jeg har vært i kontakt med politiet, men de har ikke fått inn noen meldinger. Båten har heller ikke noe registreringsmerke, Men det utenlandske mannskapet fortjener stor ros for jobben de gjorde, og da kanskje spesielt den polske kapteinen, Robert Ciecierski, som ledet bergingen. Dette er en båt som er verdt flere hundre tusen, så det var flaks at de reddet den før den tok skade, sier Gundersen.

Mann reddet – båten sank på to minutter

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.