Skaper vinnere og tapere

Forsvinner trolig fra sortimentet: Aas øl og Urge fra Coca Cola.

Forsvinner trolig fra sortimentet: Aas øl og Urge fra Coca Cola. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Rema 1000s nye bestevenn-strategi og slanking av merkevaresortimentet skaper vinnere og tapere.

DEL

Signalene fra Rema 1000 sentralt, er at de ønsker billigere innkjøpsordninger fra leverandørene. De vil derfor prøve å inngå eksklusive avtaler med færre leverandører. De som får forhandlet frem slike avtaler, vil få økt plass og bedre synlighet i butikken.

Grans-ølet er blant sortimentet som er inne i kjeden. Det vil trolig få en bedret eksponering og en mer ekslusiv plassering. Aass Bryggeri i Drammen med flere vil mest sannsynlig bli faset ut fra hyllene.

– Det ville være trist

Produktsjef i Aass Bryggeri i Drammen, Leif Eliassen, uttaler seg forsiktig til Sandefjords Blad:

– Vi setter oss ikke ned og sutrer, men det ville være trist hvis vi til syvende og sist skulle miste avtalen med Rema. Vi har levert til Rema i mange år, og håper å kunne fortsette samarbeidet, sier han.

– Vi vet ikke det endelige utfallet for hvordan dette til slutt blir seende ut, siden Remas strategi for hvem de skal samarbeide med og hva som skal fylle hylllene ennå ikke er ferdigforhandlet, sier Eliassen.

– Færre valgmuligheter

Forsiktig uttaler ikke Mack-direktør Harald Bredrup seg på sosiale medier og til pressen:

– Man gir forbrukeren færre valgmuligheter, og flytter mest mulig omsetning over på sin bestevenn. Det nytter ikke å pakke det inn i andre ord, for det er det dette handler om, sier Mack-direktøren.

LES  HER: Mack-sjefen: - Å forvente at vi skal sitte taus, er en tung byrde å legge på noen som er skutt i ryggen

LES OGSÅ: Rema kutter Coca-Cola

Vet ikke utfallet lokalt

Rema 1000-kjøpmann Kristoffer Andersen på Østerøya sier dette:

– Vi vet ennå ikke hva som blir utfallet av leverandøravtalene. Prosessen er i en tidlig fase, og ingenting er bestemt ennå fra Rema 1000 sentralt, sier Andersen.

Rema 1000 bekrefter likevel overfor E24 at Coca Cola original og Coca-Cola Zero blir de eneste gjenværende brustypene fra Coca-Cola-merkevaren hos Rema i 2017. Fanta, Sprite, Urge, Kuli og Tab X-tra forsvinner fra sortimentet.

Artikkeltags