Gå til sidens hovedinnhold

Dere sprettet sjampanjen for tidlig

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er tilbake til start for Rødsåsen

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dere som sprettet sjampanjen og feiret at det ikke ble vedtatt utbygging av Rødsåsen har foregrepet begivenhetene. Vedtaket som ble fattet i miljø- og planutvalget onsdag var kun et rykk tilbake til start. Det er kun dersom Arbeiderpartiets forslag hadde blitt vedtatt at vi hadde sikret Rødsåsen som grøntområde for fremtidige generasjoner.

LES SAKEN HER: Avviste utbyggingsplanene på Rødsåsen

Daglig leder i A/S Thor Dahl, Einar Sissener uttalte umiddelbart at de innen jul vil komme med et nytt forslag til utbygging av Rødsåsen.

Etter at vårt forslag om å gjøre Rødsåsen til grøntområde og starte en prosess for å kjøpe området ble nedstemt av SV og posisjonspartiene valgte vi å støtte FrP sitt forslag om å avvise saken. Vi støttet ikke forslaget på grunn av FrP sin begrunnelse og ønske for Rødsåsen, som er en utbygging i tråd med A/S Thor Dahls opprinnelige innspill fra 2014.

Arbeiderpartiets støtte til FrP sitt forslag blokkerte for Høyres forslag som innebar utbygging av Rødsåsen, dog en redusert utbygging og at en mindre del avsettes til grøntområde. Høyre ønsket også å lede all trafikk over Vestre Rød/Framnes.

På grunn av at Høyres forslag ikke ble vedtatt må A/S Thor Dahls nye reguleringsforslag til ny politisk behandling (førstegangsbehandling). Det vil gi oss i Arbeiderpartiet en ny mulighet til foreslå at Rødsåsen omgjøres til grøntområde.

ANDRE MENINGER OM RØDSÅSEN:

Kommentarer til denne saken