Gå til sidens hovedinnhold

Røkkes skyskraper her? Hva er dette for noe galskap?

Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjords Blads kommentarfelt gikk rødglødende varme onsdag.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Anita Krohn Traaseths forslag om at Sandefjord skal jobbe for at en 225 meter høy bygning skal bygges her, vekker sterke meninger. Men det er grunn til ettertanke.

Visjonen bak bygningen, som skal hete «Det store blå,» er å være et verdensledende senter for å løse miljøutfordringene i havet, et samlingspunkt for internasjonale havaktører og et nav for utvikling av nye, globale løsninger. Bygningen skal med andre ord ikke bare synes godt, den skal også ha viktig innhold – og gi så mye som 2.000 arbeidsplasser. Det vil være sårt tiltrengt i Sandefjord, som der den gjennomsnittlige inntekten er 87,6 prosent av hva som gjelder for resten av landet.

LES OGSÅ: Vår ordfører bør heller legge telefonen til lading

Men Bak står Aker-eier Kjell Inge Røkke og selskapet Rev Ocean – og de ønsker først og fremst å bygge på Fornebu. Men de møter skjær i sjøen, og Traaseth mener vi derfor bør gjøre oss lekre. Sandefjord har alt fra sjø og internasjonale selskaper til flyplass og ekte gründerånd å by på. Kort tid etter at vi publiserte forslaget til Traaseth, var det skrevet over 100 kommentarer – det er mye. Mange er hoderystende. Selvsagt er det også de som er svært begeistret. Av plasseringer er det blitt foreslått alt fra toppen av Mokollen til Torp. Likevel er er det kanskje verdt å minne oss selv på at det som diskuteres nå, er om vi skal melde oss på i kampen dersom det ikke blir bygget på Fornebu.

LES OGSÅ: Hvor stort tenker vi egentlig?

Og vi må da i så fall sloss med andre alternativer enn Sandefjord, gitt at det likevel blir noe av. Oslo er det mest nærliggende. Bergen har meldt seg på. Haugesunds ordfører har alt vært i kontakt med Rev Ocean – så vel som vår egen ordfører, Bjørn Ole Gleditsch. Det er lett å se for seg at lokale revyer senere kan gjøre et poeng av realismen i dette forsøket. De involverte tåler nok det godt.

Det vi ikke kunne ha levd med, er om våre politikere ikke prøvde nå som muligheten kanskje er der. Til det er nye arbeidsplasser i Sandefjord altfor viktig.

Ja, så vil det jo selvsagt være fint om vi kan være med på å løse noen miljøutfordringer i havet også, da. Det er jo faktisk de som mener at noen av disse utfordringene kan tilskrives Sandefjord.

ANDRE SAKER OM DET STORE BLÅ:

Kommentarer til denne saken