Svært beruset jente (17) på russebuss måtte hentes av ambulanse

Russebussene ble sjekket ved Shell Fokserød bensinstasjon.

Russebussene ble sjekket ved Shell Fokserød bensinstasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En 17 år gammel jente var så full at hun måtte fraktes fra russebuss til sykehus.

DEL

Da politiet kontrollerte noen russebusser ved Shell-stasjonen på Fokserød natt til onsdag, ble de varslet av russen på stedet om en svært beruset jente. Den 17 år gamle jenta så overstadig beruset at hun ble fraktet til Sykehuset i Tønsberg med ambulanse.

– Jenta hadde vært passasjer i en russebuss. Hennes foreldre er varslet, melder politiet ved 04.30-tiden natt til onsdag.

– Russen passet på jenta

En sjåfør på en av russebussene forteller at det var russen selv som tok seg av jenta.

– Hun ble lagt i stabilt sideleie på gresset. Der satt en gutt å passet på henne. Russen tok selv kontakt med politet og varslet om jenta, forteller sjåføren på en av russebussene.

Han ønsker å berømme russen for at de tar ansvar.

– Ja, de tok seg av jenta. Politiet oppdaget ikke henne, så derfor ble de gjort oppmerksomme på henne, sier han.

Jaget fra Torp

Ikke lenge før, klokken 03.20, var politiet også på den gamle delen av Sandefjord lufthavn Torp. Der hadde ti russebusser samlet seg.

– Rundt ti russebusser hadde samlet seg og spilte høy musikk til sjenanse og ble bortvist, opplyser politiet.

Også her ønsker sjåføren å nyansere bildet litt.

Artikkelen fortsetter under videoen

– Det ble ikke spilt så veldig høy musikk. Politiet fortalte at det var flere forhold som gjorde at de ønsket at vi brøt opp, blant urinering og noe forsøpling. Selv om det har vært et par episoder der det har ligget igjen mye søppel, synes jeg årets russ har vært flinke. Der det ligger igjen mye søppel, er det stort sett busser fra andre steder som ikke gidder å rydde, sier han.

Roser hverandre

Også samarbeidet med politiet er han fornøyd med.

– Ja, jeg ønsker å skryte. Vi har hatt møte med dem. Vi sjåfører synes dette er veldig bra. Et eksempel kan være hvis vi får en tekstmeling fra politiet om høy musikk. Da hører russen på oss og demper musikken, sier han.

Også politiet er fornøyd med denne ordningen.

– Vi har kontaktinformasjon til de ansvarlige på bussene. Ofte er det sjåførene. Får vi klager på høy støy og vi vet skiltnummeret eller navnet på bussen, sender vi en SMS. Da opphører ofte støyklagene. De skal ha ros for det, sier operasjonsleder ved vestfoldpolitiet, Kjetil Indahl.

Er det andre hendelser det kommer meldinger på, reiser politiet ut.

– Ja, er det slåssing, søppel eller hærverk vi får melding om, rykker vi ut dersom vi har anledning, sier han og legger til:

– Vi oppfordrer til at det ikke tas med andre som ikke tilhører bussen eller russekullet, sier Indahl.

Artikkeltags