Hele russestyret ved Sandefjord videregående skole og alle i russebussen Minions 2016 avla urinprøver for et godt formål tidligere denne måneden. De er alle med på pilotprosjektet "Nei mot narkotika" som har som formål å fjerne narkotikabruk blant unge.

- Dette er et pilotprosjekt med tanke på at vi kanskje kan støtte flere neste år, dersom dette samarbeidet er vellykket, sier Lions (LC Sandefjord/Hjertnes) president Eugenie Horn Enge.

Det er Enge som leder prosjektet sammen med Ellen Olsen som er ansvarlig for narkotikakomitéen. Med på laget har de også Espen Molland, leder for ungdomsgruppa i politiet.

- Alle inntektene i forbindelse med LC Sandefjord/Hjertnes går uavkortet til å forebygge narkotika lokalt, fortsetter hun.

Russestyret tok initiativ

Russestyret var veldig interessert i å være med fra starten av og tok derfor initiativ til å søke om den ene bussen kunne få være med i prosjektet.

- Dette har vært et veldig fint og positivt prosjekt i og med at hele styret uten tvil ville bli med på dette. Vi har nok ikke promotert nok til nå og håper derfor at all russ formidler budskapet videre til vennene sine, sier russepresident Frefrikke Sofie Bøyesen.

Jentene i russebussen får sponset 5000 kroner mot at de lar ser teste for narkotika to ganger i løpet av russetiden. Det er utarbeidet en kontrakt med disse 18 jentene og den første urinprøven er allerede gjort. Som støtte får de også t-skjorter med logo fra Lions, Norsk Narkotikapoliti Forening samt egen logo for bussen.

NNPF(Norsk Narkotika Politi Forening) får ikke statlig støtte og får derfor god hjelp av Lions som finansierer prosjektet.

Forbilder

Bussjef i Minions 2016 og medlem i russestyret Anna-Sofie Berge Oksholen er veldig positiv til prosjektet så langt.

- Etter at Lions var på foreldremøtet på grunn av et tidligere samarbeid, ble jeg veldig interessert i pilotprosjektet og ønsket å få med bussen min på dette, sier Oksholen.

Etter en prat med Espen Molland og Lions fikk jentene teste seg mot narkotika og prosjektet var i gang.

- Vi som bussruss når fram til andre for å vise at vi er i mot narkotika. Derfor er det viktig for oss å være gode forbilder for resten av russen, sier bussmedlem Asja Zoletic.

Espen Molland håper at det til neste år vil være flere russ vil være med på et slikt prosjekt.

- Tanken er jo at dette prosjektet en gang bør være for all russ. I første omgang tester vi med to grupper, sier leder for ungdomsgruppa i politiet Espen Molland.

Førstkommende lørdag holder Lions en tulipanaksjon, hvor alle som støtter Lions i prosjektet mot narkotika får en tulipan hver. Les mere om aksjonen her.