Russestyret lot seg teste for narkobruk, men ingen av russebussene stilte opp

ÅRETS RUSSESTYRE: F.v. Henrik Hem (stående), Kristian Hoksrud, Christina Lilja Thomessen, Maren Haugli, Hanna Syvertsen.
Foran: Fredrik Øvrum Rivrud, Oscar Greger, Marius Terjesen og russepresident Håvard Henriksen. Fra Lions Hjertnes er Ellen Olsen, Berit Hansen og Kari Austrheim bakerst.

ÅRETS RUSSESTYRE: F.v. Henrik Hem (stående), Kristian Hoksrud, Christina Lilja Thomessen, Maren Haugli, Hanna Syvertsen. Foran: Fredrik Øvrum Rivrud, Oscar Greger, Marius Terjesen og russepresident Håvard Henriksen. Fra Lions Hjertnes er Ellen Olsen, Berit Hansen og Kari Austrheim bakerst.

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag formiddag lot russestyret på SVGS seg teste for narkotika. – Vi vil ha vårt på det rene, sier russepresident Håvard Henriksen. Ingen av russebussene lot seg imidlertid teste.

DEL

Politiet var på plass på Sandefjord videregående skole i lunsjen på fredag. Alle de 14 avgangselevene som er med i årets russestyre har nemlig signert en kontrakt som sier at de skal holde seg unna narkotika gjennom hele russetida.

Kontrakten er en del av prosjektet Bry Deg Russ, som både Lions Hjertnes og Inner Wheel i Sandefjord sponser. Dersom russen avlegger to urinprøver i løpet av mai, og begge er negative, får de hettegenser og drikkeflaske.

Dersom noen tester positivt, venter det både politianmeldelse, og konsekvensene som følger ved brudd på kontrakten.

– Ikke sjokkert

Det var det imidlertid ingen som gjorde fredag.

LES OGSÅ: Russen mot narkotika

– Jeg er veldig fornøyd med at ingen testet positivt, men jeg er ikke sjokkert. Dette forventet jeg, for årets russestyre er en veldig fin gjeng, sa Espen Molland, leder av politiets ungdomsgruppe, da den siste urinprøven var avlagt og undersøkt.

Etter russetida skal den samme gjengen inn for runde to av narkotikatestingen. Da forventer Molland samme resultat.

FERDIGE: Elevene ventet på tur mens én og én avla urinprøve.

FERDIGE: Elevene ventet på tur mens én og én avla urinprøve. Foto:

Bare russestyret

I år er det kun russestyret som har sagt seg villige til å la seg teste. Politiet har ikke kapasitet til å teste hele russekullet ved SVGS, men kunne tenke seg å få med noen busser på laget. Slik gikk det ikke i år.

– Det var ingen busser som ønsket å stille opp. Og dette er jo helt frivillig, sier Molland.

I fjor var det én jentebuss som gikk med på å la seg teste to ganger gjennom russetida. Som kompensasjon fikk de sonset 5.000 kroner.

– Nulltoleranse

Russepresident Håvard Henriksen forteller at styret ville la seg teste for å gå foran som gode eksempler for resten av russekullet.

– Vi har gode holdninger, og vi bør være et godt eksempel for andre. Derfor tar vi urinprøve i dag, sier Henriksen.

Selv om ingen i russestyret har rørt narkotika i russetida, tror både Henriksen og Molland at det er enkelte som eksperimenterer med dette i russetida.

– Det er nok noe narkotika i enkelte miljøer, men jeg tror ikke det er veldig utbredt her. Vi har nulltoleranse for narkotika, avslutter Henriksen.

Artikkeltags