– VI har hatt 37 meldinger om forstyrrelse av natteroen til 17. mai. Av disse har 24 omhandlet russ. Vi har ingen reaksjoner da muntlig pålegg har vært etterkommet, melder politiet på Twitter i morgentimene.

16. mai og natt til 17. mai er normalt sett en kveld og natt mange tar seg en god fest. Og også i år har politiet altså hatt litt å henge fingrene i.

Ett av stedene de måtte rykke ut til i natt var i Stokke.

– 04.26 var vi på Borgeskogen etter melding om støy fra russebusser. En buss har fått pålegg om å holde fred, og støyen er avsluttet.

Også i Larvik måtte politiet «på jobb» da de fikk melding om støy fra en russebuss. Da de ankom Farriseidet like etter klokken 05.00, viste det seg at det var mer enn bråket som var problematisk.

– Vi kontrollerte også sjåføren av bussen, og det viste seg at mannen i 40-årene, verken hadde gyldig kjøreseddel eller yrkessjåførbevis, forteller operasjonsleder hos politiet i Sør-øst, Ottar Steinstø, til Østlands-Posten.

LES OGSÅ: Russen samlet seg i skogen

Mannen fikk hjelp av en annen bussjåfør til å komme seg hjem.

– Dette er en sak som vi betrakter som svært alvorlig, sier operasjonslederen til avisa.

Politiet opplyser i morgentimene også om at en mann fra Sandefjord ble innbragt til arresten i natt.

– Politiet anmelder en mann i 40-årene fra Sandefjord på grunn av ordensforstyrrelser ved Stretrestranda i Stavern. Han er innbragt til arresten, skriver de på Twitter.