Så en takk til deg som betaler for at naboen er informert

Nå kan vi teste i stor skala - slik var ikke situasjonen i begynnelsen av pandemien. Usikkerheten var til å ta og føle på.

Nå kan vi teste i stor skala - slik var ikke situasjonen i begynnelsen av pandemien. Usikkerheten var til å ta og føle på. Foto:

Sandefjords Blad har jobbet for å informere alle om koronautviklingen – og jeg vil rette en spesiell takk til deg som har gjort det mulig.

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Siden nedstengningen av Norge har Sandefjords Blad samarbeidet med kommunen om åpne nettmøter. De foregår på den måten at jeg møter kommunens ledelse på et nettmøte og stiller spørsmål på vegne av leserne.

Møtene streamer ikke direkte, men etterpå legger vi opptak av møtene ut åpent for alle.

I tillegg har vi til enhver tid et nyhetsstudio på sb.no der vi legger ut løpende nyheter om korona åpent for alle. Enkelte viktige meldinger om koronasituasjonen legges også ut åpent. Et eksempel på det var da Sandefjord kommune i vår etterlyste helsepersonell.

NYHETSSTUDIOET FINNER DU HER!

Bakgrunnen er ikke bare at behovet for informasjon er enormt, men også at det ellers også er mye informasjon for leserne å forholde seg til. Retningslinjer, råd og regler endrer seg fra dag til dag.

I tillegg er det også de som bruker muligheten i en tid med mye redsel og forvirring til å spre falsk og feil informasjon.

Sandefjords Blad ønsker å bidra til at innbyggere i Sandefjord er informert og orienterte om hva som gjelder der de bor.

Nedstengningen 12. mars kom brått på veldig mange. Meldingene om nedstengninger av alt fra barnehager og skoler til restauranter og annet kom tett som hagl, samtidig dukket det opp smittetilfeller på stadig nye steder.

Det var mangel på smittevernutstyr og det var ikke mulig å gjennomføre testing i stor skala slik som nå. Usikkerheten var enorm.

Sjeldent har behovet for lokale nyheter vært større. Folk trengte å vite hva som gjaldt der de bodde. Ikke minst var hamstring et problem i begynnelsen.

Det var viktig for samfunnet – og ikke minst butikkene – å fortelle at det var ingen grunn til hamstring. Det ble derfor viktig for Sandefjords Blad å lage nyhetssaker ikke bare på hamstring og at det var unødvendig, men også vise bilder av fulle butikkhyller og varelagre.

Fordi vi nå i hovedsak er en digital avis, kan vi holde leserne oppdatert fra time til time om en situasjon som har hatt en løpende utvikling siden begynnelsen av mars.

Men når vi kan lage åpne nettmøter, lage en gratis tekstlive med nyheter om korona-situasjonen og legge ut enkelte viktige meldinger gratis for alle, så er det fordi noen har betalt for det.

Vi mistet selv store deler av våre annonseinntekter under nedstengningen i fjor vår. Ikke får vi pressestøtte og ei heller statsstøtte. Vi måtte selv ty til permitteringer av ansatte.

Den viktigste grunnen til at vi har kunne holde hele befolkningen i Sandefjord informert med det viktige gratis innholdet jeg har beskrevet her, er fordi vi har abonnenter som har betalt for det.

Det er også grunnen til at ikke alt kan være åpent og gratis. Mister vi mange betalende abonnenter fordi vi har for mye av stoffet vårt gratis, må vi si opp journalister – og da må vi lage mindre av det viktige innholdet.

Så kjære abonnent, tusen takk – du bidrar til at vi kan forsyne befolkningen i Sandefjord med viktig informasjon i en vanskelig tid!

Til gjengjeld skal du vite dette: Sandefjords Blad er en del av en selveiende stiftelse. Alt vårt overskudd går tilbake til innhold og avisdrift.

HAR DU SPØRSMÅL OM VAKSINERING? Sjekk dette nettmøtet:


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken