I de seneste dager har vi fått beskue hva begrepet «Words matter» i virkeligheten kan føre til, da demonstranter stormet og beleiret kongressbygningen The Capitol i Washington.

President Trump hadde kun timer tidligere stått på talerstolen utenfor Det hvite hus og faktisk oppfordret sine tilhengere direkte om å marsjere ned Pennsylvania Avenue, og oppfordret til opptøyer.

«We fight like hell, and if you don’t fight like hell, you’re not going to have a country anymore.»

Dvs. en klar og tydelig protest mot at valget av Joe Biden skulle bli formelt godkjent i Kongressen.

«Vi vil aldri gi oss, vi vil aldri erkjenne tap», erklærte Trump fra talerstolen.

Og som vi alle var vitne til, så var det nettopp disse ordene som ble oppfattet som en direkte ordre av hans tilhengere!

Opptøyene, som varte i flere timer, førte til at mobben brøt seg inn i Kongressbygningen og etter hvert eskalerte voldsomt og resulterte i at totalt fem mennesker ble drept, hvorav en politimann.

Hele verden kunne sjokkert bivåne det hele via direktesending på CNN og senere på alle nyhetssendinger verden over.

Nå i ettertid er heldigvis godt over 100 av opprørerne blitt arrestert, og vil bli straffet for sine alvorlige ugjerninger.

Ifølge flere medier i USA påpeker flere av de arresterte at det var det som Trump sa i sin tale samme dag, som de oppfattet nærmest som en ordre om å bryte seg inn i The Capitol.

Dette er et klart bevis for hvor farlig den form for retorikk som Trump har stått for, er, ikke bare i den nevnte talen som førte til de gale og fullstendig uhørte opptøyene 6. januar i Washington.

Og den måten han har kommunisert på, og hans retorikk er jo noe han bevisst har drevet med, i hvert fall fra han bestemte seg for å stille til presidentvalget i 2016.

Vi har jo alle vært vitne til at han på en ufin og usympatisk måte utrolig nok blant annet skjelte han ut andre presidentkandidater fra sitt eget parti, for eksempel kalte han Ted Cruz en ekkel løgner under valgkampen.

«This guy Ted Cruz is the single biggest liar I have ever dealt with in my life. I mean it … He will lie about anything», og videre … «He’s a nasty, nasty guy.».

Dette sier altså han som ble valgt til USAs president og som har prestert, og har blitt tatt for, å ha løyet over 22.000 ganger i sine fire år i Det hvite hus!

Og noe av det desidert verste, er at han har offentlig kalt kvinner «fat pigs, slobs and disgusting animals»!

Dessuten har han jo lagt sin elsk i å bruke kallenavn på konkurrenter og mennesker som han ikke liker.

For eksempel kalte han Hillary Clinton for «crooked Hillary» både før og etter valgkampen i 2016.

Og i den senere tid har han stadig kalt Nancy Pelosi for «nasty Nancy» og Joe Biden for «sleepy Joe».

En slik respektløs og umoden språkbruk er absolutt ikke en president i ett av verdens mektigste land verdig.

Dette kjennetegner en inkompetent sluggerretoriker, og er et klart eksempel på en typisk selvopptatt narsissist.

Men jeg er sikker på at veldig mange, både i USA og verden for øvrig, ser fram til at Donald Trumps presidenttid i Det hvite hus endelig er over onsdag 20. januar.