(VESTFOLD/Nettavisen) En prislapp på 95 millioner kroner ble antydet da ærverdige Semb hovedgård utenfor Horten ble lagt ut for salg, og angivelig solgt, for to år siden.

Bli med inn i Semb hovedgård i videoen under.

Nå viser det seg at salget ikke blir realisert, og etter det Nettavisen erfarer skyldes det at kjøper og selger ikke kom helt i mål med overtakelsen.

Giganteiendommen har et slottslignende hovedhus, rommer en 18 hulls golfbane, fire tennisbaner, flere bolighus og et gedigent hesteanlegg med 50 stallbokser.

Les mer:

■ En av Norges mest unike hovedgårder er solgt

■ Nettavisen på privat visning i den gedigne luksusboligen med egen golfbane

Meldt solgt i fjor

Det er ikke gjort i en håndvending å selge en slik eiendom. Det gikk da også ett år fra gården ble lagt ut for salg, og til nyheten sprakk om at den var solgt.

Semb hovedård er på 1.670 dekar, og eies av selskapet Semb Hovedgård AS.

Selgeren ville ikke kommentere om han hadde fått prisantydningen på 95 millioner kroner, eller hvem kjøperen var.

– Vi er godt fornøyde med å ha kommet frem til en avtale med denne kjøperen, som vil ha stor interesse for å ivareta Semb hovedgård som en prakteiendom, sa Einar Nagell-Erichsen til Nettavisen da salget ble offentliggjort.

Det var Landkreditt Eiendom som stod for salget, som det nå altså viser seg at det ikke ble noe av.

Nordvik overtar salget

Nå overtar Asker-avdelingen til Nordvik Eiendomsmegling oppdraget, og det er meglerne Håvard Nilsen og Trym Valved som har jobben.

– Hvorfor gikk det gamle salget i vasken?

– Vi kan dessverre ikke kommentere på detaljene i den tidligere salgsprosessen utover at det selvsagt er skuffende for selger at salget ikke kom helt i mål. Men dette er en unik og attraktiv eiendom, og vi har merket interesse etter at vi tok over oppdraget. Vi ser frem til å jobbe for salg til en riktig kjøper og eier av Semb hovedgård, sier salgsleder Håvard Nilsen til Nettavisen.

– Hva er prisantydning?

– 100.000.000,-.