Har du personlig bilskilt? Da kan du ikke kjøre i utlandet

FLUEHUE: Skulle du være i tvil om hva som er sandefjordingen Bjørn Isaksens største lidenskap, er det bare å ta en titt på den sølvgrå Porschen hans.

FLUEHUE: Skulle du være i tvil om hva som er sandefjordingen Bjørn Isaksens største lidenskap, er det bare å ta en titt på den sølvgrå Porschen hans. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er nemlig ikke tillatt å kjøre bilen inn i alle land hvis skiltet kun består av bokstaver.

DEL

Over 5.000 personer har fått godkjent søknad om personlig bilskilt, og hele 14.000 har søkt.

For mange av dem kan det kanskje komme som en overraskelse at de ikke får krysse riksgrensen med de personlige skiltene, for det er nemlig ikke lov i alle land, melder TV2.

LES OGSÅ: Personlige bilskilt skaper trøbbel for Vegvesenet

Personer som har gått i fella får imidlertid liten forståelse fra Statens vegvesen, som opplyser til kanalen at det er mer en godt nok opplyst hva som er de gjeldende regler.

– Det er ganske tydelig opplyst om dette. Det står på nettsiden hvor man søker om å få skiltet, og så står det tydelig på den kontrakten man får sammen med skiltet, sier pressesjef i Statens vegvesen Kjell Bjørn Vinje, til TV 2.

LES OGSÅ: – Folk peker og ler når jeg kommer kjørende

Mens Statens vegvesen tidligere mandag hevdet at de opplyste godt om lovene rundt kjøring i utlandet med personlige bilskilt, tar de mandag kveld selvkritikk. I Wioen-konvensjonen for grensekryssende trafikk som regulerer det europeiske samspillet for bilskilt, heter det at man skal ha tall eller tall og bokstaver, men det går altså ikke med bare bokstaver.

– Vi tar selvkritikk, man risikerer en ubehagelig opplevelse i utlandet. Det er grunn til å tro at det vil gå bra å bruke personlige bilskilt i våre naboland, men Statens vegvesen anbefaler at man bruker ordinære skilter, sier Vinje til TV 2.

LES OGSÅ: – Folk peker og ler når jeg kommer kjørende

Artikkeltags