– Jeg har ikke noe tro på å gjemme unna de mørke erfaringene og bare snakke om det positive. Jeg tror oppriktighet er en betydelig sterkere kraft enn positivitet, mener Sjödin.

Det er Sandar menighet, Norkirken og Salem som får storfint besøk av forfatter og pastor Tomas Sjödin. Sjödin har blant annet blitt kåret til Sveriges radiostemme og er en ettertraktet kåsør i Sverige. Fredag holder han foredrag i Sandar kirke over temaet: Å finne sin plass. Det er Sjødins siste bok som er bakteppe for hans foredrag. Han ønsker å gi en håpefull fortelling om tvil, tro, overbevisning og retten til å stille spørsmål. Sjødin vil gjerne hjelpe tilhørere til å reflektere og lete etter sin plass.

Mistet to barn

Tomas Sjødin har selv opplevd hvor brutalt livet kan være. Han har mistet to av sine tre barn på grunn av sykdom. Han mener hendelsene likevel har tilført livet en dimensjon som han verken kan eller vil flykte fra. Sjö­din vil også fortelle om en sterk opplevelse fra ungdommen, hvor han trolig bi­dro til at en kamerat omkom i en bilulykke.

– Jeg hadde alltid vært lys til sinns, men da opplevde jeg at en mørk skygge falt over meg, forteller han.

Å finne sin plass

– Men først nå har jeg innsett at selve poenget med å være menneske er å finne sin plass. Den plassen  kan finnes hvor som helst i verden, men som gjør at drømmer gradvis går i oppfyllelse, mening skapes, og følelsen av å bety noe for andre oppstår, sier Tomas Sjödin.

 

Det blir ikke bare spennende og lærerike foredrag i Sandar kirke. Mannskoret «Sønner Av Døtre» vil stå for det musikalske innslaget denne kvelden. Arrangementet er gratis.