Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord by – fortetningspolitikk

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi følger med i debatten om hvordan Sandefjord skal formes i fremtiden. Vi har bodd i Singapore, Jakarta, New York, London etc. og er utrolig glade, og føler oss heldige, som nå bor i den fineste byen i verden, Sandefjord.

Her er det ca. 63.000 mennesker som får leve med lite trafikk, sjø, skog og fjell i nærheten og en flyplass hvor det er mulig å flykte til utlandet når vinteren er kald og nettene mørke.

Singapore, som et eksempel, er ca. 730 kvadratkilometer mot Sandefjords ca. 430. I Singapore bor det rundt 6 millioner mennesker. Der er det ikke ønske om, men nødvendighet av fortetning.

Vi har masse plass i Sandefjord. Når det blir, som et eksempel, bygd tett på Nye Kilen Brygge med 6-7 blokker, er det hovedsakelig eldre mennesker som har råd, lyst og anledning til å flytte inn. Mange av disse kommer tilflyttet fra Oslo og andre steder.

Om noen år vil dette belaste vår bys eldreomsorg, som forresten er utmerket, for øyeblikket.

Ville det ikke være mer fornuftig med boliger som har plass til barnefamilier utenfor bykjernen? Vi trenger innbyggere for fremtiden, ikke en gjeng med pensjonister.

Det er nok av områder som ikke er dyrket mark, hvor det kan bygges boliger som unge, barnefamilier har råd til og kan trives i.

Det snakkes så mye om miljøvern etc. I verden er det nā over syv milliarder mennesker, og forurensingen er formidabel i Asia og Sør-Amerika. I Sandefjord er vi allerede miljøbevisste, men det har liten betydning i det store bildet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.