Gå til sidens hovedinnhold

Sandefjord Fotball – når driftskultur er bærebjelken

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er mange måter å gjøre det meste på. Noen er gode, mens andre er av kortsiktig karakter. En bedrift som søker noe mer enn kortsiktig suksess, bidrar til å skape en bedriftskultur som gjør medarbeiderne til noe langt mer enn lønnstakere. En slik bedrift skaper en kultur hvor de ansatte brenner for bedriftens ve og vel, og hvor man blir en del av det som bedriften står for.

Jeg vet hva det vil si, for jeg har selv vært så heldig å få være en del av en slik bedriftskultur! Det er erfaring som jeg unner alle andre!

Sist helg var jeg og min kone til stede på Sandefjord Fotballs «SF Award». En festaften hvor fotballklubben skulle hedre både seg selv og de av medarbeiderne som hadde utmerket seg best i løpet av forrige sesong. Det ble en aften hvor man til fulle forsto hvilke gode kvaliteter denne klubben innehar.

Noen klubber kjøper dyre spillere og handler etter «jo dyrere desto bedre». I SF er heller moralen at «vi ser hvilke kvaliteter du har, og vi skal bringe det beste frem i deg».

SF har et trenerteam som forstår å få det beste frem i de spillerne om skal kjempe for hvert eneste poeng. SF har en enorm bredde av unge spillere som blir bygget opp av dyktige trenere. Dette gjelder både for herre- og damelagene. Unge aspiranter til A-lagene (herrer og damer) er tatt ut på aldersbestemte landslag og er i full gang med å legge til rette for en fremtidig god fotballkarriere.

Det blomstrer på fotballfronten i hele regionen.

Jeg håper at hele regionen skal få øynene opp for Sandefjord Fotball og støtte laget fra tribuneplass på Sandefjord Arena (eller hva nå stadion skal hete), når sesongen begynner.

Det er som kjent individuelle ferdigheter som skaper mulighetene, men samhandlingen som gir resultatene. Sandefjord Fotball har en innebygget «bedriftskultur» som gjør at alle spiller for hverandre og spiller hverandre gode. Laget spiller i takt med lagets motto «Sammen for Sandefjord», og det skaper vinner kultur.

Jeg tror mange kan glede seg over hva både ballkunstneren Anton Kralj og flere av hans lagkamerater vil trylle frem av sportslige lekkerbiskener når nå Eliteserien rulles i gang. Til stor fortvilelse for motstanderne.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.