Gå til sidens hovedinnhold

Bohinen ferdig i Sandefjord

Artikkelen er over 4 år gammel

Lars Bohinen slutter som SF-trener. Er klar for Aalesund. «AaFK neste. Kjempespennende utfordring. Takker SF av hele mitt hjerte», skriver Bohinen selv på Twitter.

– Det er klart at i den grad det har vært tvil om dette for min del, så har det vært det å ta et steg ned divisjonsmessig. Der har jeg gått en runde med meg selv, men utfordringen tilsier at det var riktig å skifte nå, forteller Bohinen til TV2.

Sandefjord Fotball offentliggjorde nyheten på sine nettsider og i en pressemelding klokken 11 tirsdag:

«Lars Bohinen har vært Sandefjord Fotballs hovedtrener i fire sesonger. Nå overtar han som trener i Aalesund FK, som nettopp måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen etter en dramatisk nedrykks-thriller. Lars har vært viktig for Sandefjord Fotball, både som fagmann og inspirator, men også som en tydelig og resultatbevisst trener. Han har en stor del av æren for at Sandefjord Fotball spiller Eliteseriefotball også i 2018.

Lars Bohinen har tydelig gitt uttrykk for at han utelukkende har gode opplevelser med Sandefjords spillere, trenerkolleger, ledere og publikum, og at det er enighet og forståelse bak at partene skiller lag etter fire år. Forhandlingene med trener og hans nye klubb har vært en ryddig og profesjonell prosess, og Sandefjord Fotball ønsker Lars lykke til i Aalesund Fotballklubb», heter det i pressemeldingen fra klubben.

LES OGSÅ: SF-sjef: – Klubben er ikke avhengig av Lars Bohinen

(Saken fortsetter under bildet)

 

Var koblet til Viking

På Aalesunds hjemmesider forklarer Lars Bohinen valget på denne måten:

– Det er flere ting som har trigget meg til å velge AaFK. Jeg føler det ligger et stort potensiale i klubben og dens omgivelser. Engasjerte supportere, et engasjert næringsliv og et solid fundament i form av et flott stadion, gode spillere og gode treningsforhold. Så må vi sørge for å tette de hullene som finnes i spillertroppen, og nullstille dem som er med fra 2017-sesongen, forklarer Bohinen.

Den siste uken har Bohinen blitt sterkt koblet til Viking, som også rykket ned fra Obosligaen etter denne sesongen. Stavanger-klubben ansatte i stedet sin tidligere trener Bjarne Berntsen.

LES OGSÅ: Bohinen blir ikke Viking-trener

Sikter mot opprykk

Aalesunds klubbdirektør Geir Steinar Vik skryter av det Bohinen har gjort i Sandefjord.

– Lars Bohinen har gjort en meget god jobb i Sandefjord gjennom fire sesonger, og satt et tydelig preg på klubben. I Lars får vi en dyktig trener som vet hva som kreves i OBOS-ligaen gjennom erfaringene sine i Sandefjord, sier Vik til klubbens egen hjemmeside.

For Sandefjord betyr dette at klubben mister sin lengstsittende trener. Bohinen overtok jobben etter Arne Sandstø før 2014-sesongen, og førte umiddelbart klubben til opprykk. I 2015 bar det rett ned igjen, før SF rykket opp for andre gang under Bohinen i 2016. I 2017 lyktes Bohinen og SF med å holde plassen i Eliteserien.

Sandefjords Blad oppdaterer saken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.