Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen vil gi Sødlund kamp om plassen

Artikkelen er over 4 år gammel

Engelske Elliot Kebbie (22) skal gi konkurranse om plassen som høyre vingback i Sandefjord Fotball. Nå mangler Lars Bohinen bare en spiss for å gjøre troppen komplett.

Kebbie var på prøvespill i Sandefjord i desember, og imponerte trenerteamet så mye at han kommer til å skrive kontrakt med klubben. Etter det Sandefjords Blad kjenner til, ønsket SF å få avklart situasjonen til Victor Demba Bindia før de ville tilby Kebbie kontrakt.

Da det ble klart at Bindia ønsket å prøve lykken andre steder, åpnet muligheten seg for den unge engelskmannen.

Kebbie fikk sine første minutter i SF-drakt i treningskampen mot IFK Göteborg forrige uke, og er med igjen når Sandefjord møter Sarpsborg 08 på bortebane fredag formiddag.

Andre nye spillere i SF (klikk på navnet for å lese mer) er: Øystein Øvretveit, El-Hadji Gana Kane, Kevin Jablinski, Joackim Olsen Solberg, Thomas Kind Bendiksen og Flamur Kastrati.

Kan bli forlenget

– Det er nå avklart at han skal spille for oss denne sesongen. Dersom han gjør det bra, kan det være aktuelt å forlenge kontrakten med ett år allerede til sommeren, sier Bohinen.

SFs førstelagstrener Shaun Constable er nøkkelen til at Kebbie nå får prøve seg i Eliteserien. Constable var ungdomstrener i Leeds United samtidig som Kebbie gikk gradene i klubben. Kebbie var tilknyttet Leeds fra han var 8 til han var 17.

– Jeg følger alltid med på mine tidligere spillere. Vi trengte en ny høyre vingback, og da det viste seg at Elliot var tilgjengelig inviterte vi ham over for å vise seg fram, sier Constable.

Som 17-åring havnet stortalentet i selveste Atlético Madrid i Spania, men akutt sykdom førte til en altfor tidlig slutt på akkurat det fotballeventyret. Siden har Kebbie brukt tid på bygge seg opp igjen hjemme i England, hvor han har trent og spilt for både profesjonelle og halvprofesjonelle klubber.

Mangler én brikke

Det siste halvet året har han vært tilknyttet Barnsley på nest øverste nivå, uten å få sjansen på førstelaget. Både SF og Kebbie selv mener imidlertid at spilleren nå er tilbake på det fysiske nivået som trengs for å få ut det udiskutable potensialet.

Med signeringen av Kebbie har Sandefjord hentet syv nye spillere foran 2017-sesongen, og mistet like mange etter fjoråret. A-stallen består nå av 20 mann, og har fått en balanse hvor Bohinen føler han har tilnærmet dobbel dekning på alle plasser.

Unntaket er spissplassen, hvor SF fortsatt er klare på at de trenger å forsterke. Per i dag er Péter Kovács (39), Flamur Kastrati (25) og Håkon Lorentzen (19) de tre spissene i troppen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.