Én SF-spiller fortjener ekstra hyllest etter forrige søndags hjemmekamp mot Strømsgodset, selv om Guttane satt tomhendte igjen. Han kunne vært hyllet tidligere i sesongen også, men anledningene blir stadig flere. Med noen få unntak spiller nemlig Christer Reppesgård Hansen bedre og bedre for hver kamp som går.

Selv i den umiddelbare skuffelsen etter et bittert, unødvendig og frustrerende tap mot Godset, klarte flere Sandefjord-spillere å finne en viss trøst i at laget hadde levert en over middels forestilling mot et solid og formsterkt bortelag. Skreller man bort de to unødvendige feilene som førte til baklengsmålene, var SF det førende laget.

LES OGSÅ: Gavmildt SF straffet av effektivt Godset

I det som var en godt gjennomført kamp av kollektivet Sandefjord, klarte 24 år gamle Reppesgård Hansen fra Larvik likevel å utmerke seg. Nok en gang beviste «Reppes» hvorfor han er så høyt verdsatt på Komplett Arena, og spilte ut store deler av registeret som gjør at Lars Bohinen mener det kan være gode penger å tjene på å selge ham videre til en større fotballklubb enn Sandefjord.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

 

Spilleren som har gått gradene siden junioralder i SF, og som fikk sin debut for førstelaget allerede i 2011, har kanskje aldri vært den utpregede lederskikkelsen Bohinen aller helst ønsker seg i den sentrale stopperrollen. Men nå er han så smått i ferd med å bli det, sannsynligvis som en konsekvens av den økte selvtilliten mange gode prestasjoner fører med seg.

De prestasjonene er summen av stadig flere bevis på de tekniske, taktiske og fysiske kvalitetene Reppesgård Hansen både naturlig besitter, og over tid har opparbeidet seg. Der kan han takke både trenerens tillit og sitt eget, målrettede arbeid.

LES OGSÅ: Her døper «Reima» båten han har gitt navn til!

Mest fremtredende er kanskje den naturlige fotballforståelsen og farten, egenskaper som ofte gjør «Reppes» i stand til å avverge farligheter og målsjanser før de oppstår. Statistikken vil vise at Strømsgodset kom til tre-fire målsjanser totalt på søndag, men den avslører ikke hvor mange flere «Reppes» hindret.

Repertoaret handler også om timing, aggressivitet og duellstyrke langs bakken og i lufta. Når «Reppes» i tillegg viser tegn på mer ro i spillet, gjør flere riktige valg og leverer bedre kvalitet også med ballen i beina, er han i ferd med å utvikle en totalpakke som langt flere enn folk i Sandefjord vil få øynene opp for.

(Kommentaren fortsetter under bildet)

 

Nøkkelen til å skaffe seg den samme anerkjennelsen nasjonalt som lokalt, handler kanskje om noe så enkelt som å luke bort de regelrette tabbene som ofte bare skyldes et øyeblikks sviktende konsentrasjon. Der Manchester Uniteds Victor Lindelöf ble gjort til latter og brutalt straffet for en juniorfeil mot Huddersfield i helgen, slapp «Reppes» unna med en like stygg brøler i åpningsminuttene mot Aalesund nylig.

Slike detaljer kan være forskjellen mellom null og tre poeng, og «Reppes» og SF var heldige den dagen. Selv om absolutt alle kan feile en gang i blant, vil den mentale tilstedeværelsen som gjør at man minimerer antallet slike glipper, ofte være det som skiller mellom gode og glimrende spillere.

I norsk målestokk tenker jeg at Reppesgård Hansen akkurat nå befinner seg et sted midt imellom, med alle muligheter til å nå det neste nivået.  Hvis SF gjør jobben de kommende ukene, og skaffer seg de få poengene som trengs for å sikre plassen i Eliteserien, skal det bli spennende å se hva høsten og vinteren har i vente for krumtappen i Sandefjord-forsvaret.

Da kan han fort ha blitt for god for SF.