Kenneth Dokken opereres for kranie- og nesebrudd

Kenneth Dokken har knekt nesa, fått hjernerystelse, sydd to steder og ble sendt til sykehuset med ambulanse for å ta CT-bilde av hodet.

Kenneth Dokken har knekt nesa, fått hjernerystelse, sydd to steder og ble sendt til sykehuset med ambulanse for å ta CT-bilde av hodet. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Operasjonen av Kenneth Dokken på Ullevål sykehus mandag er regnet å ta mellom to og fire timer.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Sandefjord Fotball møtte opprykksfavoritt Sarpsborg 08 til TV-sendt kamp i den andre serierunden i Adeccoliaen søndag.

Kampen endte med 1-2-seier til Sarpsborg.

Del på Facebook

På overtid headet Sarpsborg-spiller Kjetil Berge ned Kenneth Dokken innenfor 16-meteren.

LES KAMPREFERATET HER!

Opereres for hodeskader

 Dokken ble liggende nede og ble båret av banen på båre, med nakkekrage. Så ble han fraktet til sykehuset i Vestfold for nærmere undersøkelser, og etter å ha blitt undersøkt på akutten ble han liggende på sykehuset natten over.

På morgenkvisten ble han så fraktet til Ullevål sykehus i ambulanse for å klargjøres for operasjon. Etter det Sandefjords Blad kjenner til, har Dokken pådratt seg alvorlige og kompliserte brudd i nesten, en svært kraftig hjernerystelse og både frakturer og brudd i hodeskallen.

Vet ikke noe om tilstanden

Rundt klokken 12 ble Kenneth Dokken trillet inn på operasjonsbordet på Ullevål sykehus i Oslo for operasjon av hodeskadene sine.

SFs sportslige leder, Arne Dokken, er også SF-kapteinens far. Han sier til Sandefjords Blad at han ikke vet noe om omfanget av operasjonen og ber om ro.

– Ullevål sykehus vil redegjøre for tilstanden etter hvert, sier Dokken til Sandefjords Blad.

CT-bilde av Kenneth

Etter kampen søndag ble Dokken undersøkt av spesialist i allmennmedisin, Frode Grøndahl. Da ga han denne beskrivelsen:

– Dokken er bevisst, klar og orientert. Han har fått seg en kraftig trøkk i hoderegionen. Vi har sydd to overfladiske kutt, ett i panna og ett på høyresiden av nesa. Han har dessuten knekt nesa og fått hjernerystelse, sier spesialist i allmennmedisin, Frode Grøndahl etter kampen.

Etter smellen ble Kenneth Dokken sendt til sykehuset i Tønsberg.

– Vi skal ta et CT-bilde for å sjekke hodet for eventuelle blødninger, selv om det er liten sjanse for at det har oppstått, sier Grøndahl.

Vet ikke når han kan komme tilbake

Han sier at man må være borte fra fotballbanen i minst 14 dager når man har pådratt seg et hardt slag mot hodet.

– Vi skal også se på nesa, om det er noe vi kan gjøre med den i kveld, sier Grøndahl.

Dokken husker stort sett hva som skjedde, selv om det er et par sekunder han ikke kan erindre.

SF slet i første omgang

SF fikk en trøkk imot seg etter kun ett minutt, da Cato Hansen skjøt en feilpasning i eget forsvar. Men Sarpsborg-spilleren traff tverrliggeren, og SF slapp unna med skrekken.

Så forstsatte oppgjøret som en jevn kamp, inntil Sarpsborg scoret.

Jo Sondre Aas scoret 1-1-målet fem minutter før slutt. Men så gikk Sarpsborg igjen i ledelse, med 1-2, før dommeren blåste av til hvile før 45 minutter var gått til stor fortvilelse for hjemmefansen.

Sarpsborg framstod så som det sterkeste laget. De var bunnsolide og raske. SF kom til mange sjanser, men virket samtidig stresset og gjorde en rekke feil utpå gressmatta i første omgang.

Kom seg utover i andre omgang

Etter pause tok SF over showet, og de hadde flere avslutninger mot mål – uten å lykkes. Cato Hansen og Tijan Jaiteh var blant dem som prøvde seg.

Tijan pådro seg et gult kort. Han prøvde å treffe ballen, men sparket i stedet til Stanley Ihugba, som humpet av banen.

3.246 billetter var solgt før avspark søndag.

Dette skrev sb.no før kampen:

Rundt 50 SF-supportere samlet seg i den nye baren Bare Blå på Komplett.no Arena søndag.

– En slik pub har vi savnet i mange år. Det er flott at den endelig har kommet. Her prater vi mye fotball. Det er hyggelig å møte de andre supporterne før kamp, sier Dag Sulesund, som er én av dem som var med på å starte Blåhvalane i sin tid.

Han tipper at SF vinner 3–1 søndag.

– Nå har de en så bra førsteellever. Jeg satser på at de beholder det gode spillet  fra HamKam-kampen, og at det har det gøy, sier Sulesund.

– Det er en veldig kribling i magen! Jeg har pratet med de andre på telefon før denne kampen, og vi har gleda oss fælt, sier han.

Også Rune Moe Arnesen har troa på SF:

– Det var veldig gøy å se dem forrige uke. Optimismen steg mange hakk fra den kampen, sier Arnesen.

Disse spiller fra start for SF

Fra start hos SF: Iven Austbø, Victor Demba Bindia, Yaw Ihle Amankwah, Alexander Gabrielsen, Kristian Brix, Cato Hansen, Kenneth Dokken, Tijan Jaiteh, Eirik Lamøy, Panajotis Dimitriadis og Jo Sondre Aas.

På benken sitter Tomi Maanoja, Martin Torp, Kristoffer Norman Hansen, Peter Mangusson, Martin Brekke, Henrik Gustavsen, Christer Reppesgård Hansen.

Disse spiller fra start for Sarpsborg 08

Fra start hos Sarpsborg: Haraldur Bjørnsson, Berat Jusfi, Ole Christian Hansen, Magnar Ødegaard, Claes Jørgensen, Stanley Ihugba, Erik Jonvik, Nicolay Solberg, Morten Giæver, Glenn Roberts, Øyvind Hoås.

Innbyttere er Frode Larsen, Kjetil Berge, Michael Røn, Mehmed Divanovic, Mattias Egebretsen, Mohamed Elyounoussi og Tom Erik Breive.

Artikkeltags