Etter kun fem spilte minutter i første omgang sørget Martin Torp for ledelse for blåtrøyene.

SF kontret lynraskt, og Torp fikk øye på at Strømmens keeper sto langt ute. Han skjøt fra 35 meter og lobbet ballen i mål.

Dermed har SF virkelig fått en drømmestart på lørdagens kamp.

30 minutter ut i første omgang melder Sandefjords Blads journalist på Strømmen Stadion, Sigurd Øie, at det skjer svært lite foran målene. Det er nærmest midtbanekrig/stillingskrig, ifølge Øie.

To målsjanser

Før pause hadde SF to målsjanser, og det kunne fort stått 2-0 til SF til pause. Først hadde Jo Sondre Aas et skudd fra 20-25 meter, som gikk rett på keeper.

Vi kan ikke falle slik i prestasjon hvis vi har tenkt til å henge med i toppen.

Deretter hadde Aas og Eirik André Lamøy en ny mulighet foran mål rett før det ble pause i kampen. Lamøy fikk ballen fra Aas, men traff imidlertid ballen med "feil" fot. Det gjorde at skuddet fra Lamøy ikke ble noen trussel for Strømmens keeper, som reddet enkelt.

Ellers jobbet SF tett og godt bakover i første omgang og slapp ikke Strømmen til noe særlig foran mål. Ifølge Øie var det fortjent 1-0-ledelse til SF til pause.

Mer motstand i andre

I andre omgang hadde Strømmen mer trøkk på SF, og i kampens 63. spilleminutt får de uttelling på dette. Gøran van den Burgt sørget for 1-1, etter et frispark fra 25 meter. Ballen går inn i mål via stolpen.

Fem minutter før ordinær tid har Strømmen en stor sjanse, som spissen "brenner". Det kunne fort stått 2-1 til Strømmen, ifølge Øie.

SF hadde noen bytter i andre omgang. Tijan Jaiteh gikk ut, mens Henrik Gustavsen kom innpå. Videre gikk målscoreren Martin Torp ut, mens Cheikhou Dieng kom inn.

På tampen av kampen pådro SFs Peter Magnusson og Yaw Ihle Amankvah seg gule kort.

Kampen endte til slutt 1-1, og dermed ble det poengdeling på Strømmen Stadion.

– Altfor dårlig

Andre omgang var altfor dårlig, og vi slapp Strømmen inn i kampen. Vi kan ikke falle slik i prestasjon hvis vi har tenkt til å henge med i toppen. Strømmen er et lag vi absolutt burde slått, sier SF-trener Arne Sandstø.

Skuffelse også i Strømmen

Strømmen-trener Erland Johnsen mener hans lag hadde fortjent alle poengene.

– Denne kampen syntes jeg vi fortjente å vinne. Vi gjør en god kamp, én av våre beste for sesongen. Sandefjord skaper knapt nok målsjanser mot oss, sier treneren til Romerikes Blad.

Laget

SF stilte med følgende startoppstilling mot Strømmen:

 • Iven Austbø
 • Victor Demba Dimbia
 • Yaw Ihle Amankvah
 • Peter Magnusson
 • Kristian Brix
 • Cato Hansen
 • Tijan Jaiteh
 • Martin Torp
 • Eirik André Lamøy
 • Panajotis Dimitriadis
 • Jo Sondre Aas

Innbyttere:

 • Tomi Maanoja
 • Cheikhou Dieng
 • Christer Reppesgård Hansen
 • Kristian Tande Klepaker
 • Martin Brekke
 • Kristoffer Normann Hansen
 • Henrik Gustavsen

Kristian Brix fikk rollen som SF-kaptein mot Strømmen, i sesongens fjerde seriekamp.

Dette skrev Sandefjords Blad før kampen:

Peter Magnusson har som regel spilt tredjefiolin i SF-forsvaret. Mot Strømmen vil han gjerne dirigere fra start.

– Jeg vet jo ikke om jeg får starte, men jeg er veldig klar for å gjøre det. Jeg føler meg i veldig bra form, sa Magnusson fredag.

Etter at han ble hentet til klubben, har han kjempet en hard kamp med Alexander Gabrielsen og Espen Nystuen om plassen i midtforsvaret til SF. Da Nystuen forsvant, kom Yaw Amankwah inn og tok plassen i startoppstillingen.

Og nå som Alexander Gabrielsen er ute, står kampen om å bli Amankwahs makker på midtstopperplass mellom ham og Christer Reppesgård Hansen.

For Reppesgård Hansen skyves vekk fra høyrebacken, selv om han gjorde en kanonmatch der mot Start. Årsak: OL-klare Victor Demba Bindia er tilbake etter suksessen med Senegals landslag, og får tilbake plassen sin.

Trives med konkurransen

Dermed har Magnusson en ny konkurrent.

– Jeg blir selvfølgelig skuffet de gangene jeg ikke får spille, men vi trenger konkurranse om plassene. Nå kjenner jeg meg i veldig bra form, har fått litt spilletid allerede denne sesongen og trent veldig hardt i mars og april, sier han.

Forbereder seg som vanlig

Hvem som skal spille fra start mot Strømmen i ettermiddag, fikk spillerne vite lørdag morgen. Det endrer imidlertid ikke noe på forberedelsene til Magnusson.

Alex er ligaens beste midtstopper. Det er et hardt slag for oss at han ikke er med.

– Jeg tar én dag av gangen og vet at jeg kommer til å få en del spilletid i løpet av sesongen. Vi har en tynn forsvarslinje og vil få skader og suspensjoner. Så må jeg bare vise at jeg har noe å by på de gangene jeg får sjansen, sier han.

Det skal Strømmen få merke. For Magnusson har bryteren på.

– Det beste hadde jo vært om vi var samspilte etter mange matcher sammen, men slik er det ikke. Jeg tror uansett ikke det blir noe problem, for vi har spilt midtstoppere sammen tidligere uten problem. Dessuten er alle på dette laget så gode fotballspillere at vi kan tilpasse oss hverandre, sier han.

– Tap at Gabrielsen er borte

SF-trener Arne Sandstø sa i går at han ikke hadde avgjort hvem som skal erstatte Gabrielsen som er ute med strekkskade i leggen. Men han er klar på at de får en tøff oppgave.

– Alex er ligaens beste midtstopper. Det er et hardt slag for oss at han ikke er med. Men det gir andre spillere sjansen, og den har de kvaliteter til å gripe.

LES OGSÅ: SF med på fair play-samarbeid

Hansen blåser i krampene

Cato Hansen gikk av treningen i går med krampetendenser i låret. Mot Strømmen tenker han ikke på dem.

– Det gjelder å være litt lur. Derfor tok jeg en litt ekstra rolig økt nå, for å være klar til kampen, sier han.

Sammen Eirik André Lamøy, Yaw Ihle Amankwah og Iven Austbø jogget han tilbake til Komplett.no Arena fra treningsfeltet på Haukerød Idrettsplass mens de andre på laget hadde fri ballek på feltet.

– Jeg fikk beskjed om å gå av for at jeg ikke skulle risikere noe. Derfor er jeg sikker på at dette skal gå veldig bra mot Strømmen, så lenge jeg får litt massasje og behandling når vi er tilbake på arenaen, sier han.

Hurtigtoget får etter alle solemerker fornyet tillit helt på topp, etter at han åpnet opp Start-forsvaret med sine lynraske løp og dermed skapte rom for resten av laget.