Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om målreprise

Artikkelen er over 11 år gammel

I fjor sørget Admir Rascic for 1–1 borte mot Strømsgodset. Søndag håper han på nok en scoring mot drammenserne.

Den 192 centimeter høye bosnieren står nemlig uten nettkjenning hittil i år. Likevel har han åpnet sesongen bedre enn han gjorde i fjor.
 

– Jeg scoret for lite i fjor, men er mye sterkere og bedre trent i år. Dessverre misset jeg kjempesjansen jeg hadde mot Odd Grenland 2. påskedag, men jeg er sikker på at ketchupeffekten kommer bare jeg får den første scoringen, sier han.

Ingen prestasjonsangst

Rascic avviser imidlertid at målmangelen foreløpig har en mental side. Han mener selv han ikke binder seg i avgjørende situasjoner på grunn av at målkontoen foreløpig ikke er åpnet.
 

– Som angriper blir man selvsagt mer og mer utsatt for press om ikke scoringene kommer. Men jeg har jobbet veldig bra gjennom hele vinteren og lagt om til en mye mer seriøs livsstil. Jeg er mer profesjonell i alt jeg gjør nå enn jeg var i fjor. Det merkes selvfølgelig på banen. Derfor kommer målene om jeg bare fortsetter slik jeg har begynt, sier Rascic.

Kjenner framgangen på kroppen

Første gang han virkelig merket at noe var i ferd med å skje positivt etter fjorårets vanskelige debutsesong i Sandefjord Fotball, var på La Manga. Etter en vinter med mye løping og styrketrening, nytt kosthold og mer fokus på restitusjon og hvile, merket han at kroppen responderte.
 

– Nå kjenner jeg at jeg får betaling tilbake for alt arbeidet jeg har lagt ned tidligere. I fjor gjorde jeg mange gale valg på og utenfor banen. I år er jeg klokere, sier 29-åringen med to landskamper for Bosnia.

Mål vil gi ekstra ytelse

SF-trener Patrick Walker håper Strømsgodset mannskap skal få merke enda tydeligere i år enn i fjor at Admir Rascic har målscorerteft når lagene møtes på Marienlyst søndag.
 

– Admir har gått igjennom vinteren omtrent uten å miste en eneste trening. Han har endret seg mye og er blitt dyktig til å bidra med ball og snurrer vekk motstandere. At han foreløpig mangler en scoring er så sin sak, men jeg er sikker på at når han først får den, vil han også kunne yte det lille ekstra vi gjerne ser hos toppspillere. Det har noe med trygghet og mentalitet i avgjørende situasjoner å gjøre, mener Walker.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.