Gå til sidens hovedinnhold

– Jævla nazist! Get the fuck out of here!

Artikkelen er over 10 år gammel

Sandefjord Fotball er i opprør etter nok et overtramp fra Admir Rascic.

Nå har han æreskjelt keepertrener Hans Petter Olsen.

I fjor sparket den bosniske kjempen Martin Jensen knallhardt i magen etter å ha klikket på trening.

Torsdag havnet han først i krangel med Eirik Andre Lamøy og truet med å brekke beina hans. Da keepertrener Hans Petter Olsen hørte dette, grep ham inn og ba Rascic roe seg. «Slik kan du ikke prate til lagkameratene dine» sa Olsen.

Som videoen til Sandefjords Blad viser, svartnet det da fullstendig for Rascic. Han ba Olsen slutte å prate til ham på norsk, kalte ham for en rasist og jævla nazist. «Get the fuck out of here» skrek han så.

LES OGSÅ: Tør ikke sparke Rascic

Sjokkert Olsen

Fire dager etter utbruddet er Hans Petter Olsen fortsatt sjokkert.

– Det har vært noen veldig spesielle dager. Gjennom hele mitt arbeidsliv har jeg jobbet med mennesker og mange av dem fra andre nasjoner. Jeg har trent aldersbestemte lag på Teie i mange år, og er stolt av det flerkulturelle miljøet vi har klart å skape. Jeg føler meg som en skvær og grei person, så å bli skjelt ut som rasist og nazist føles veldig ille. Det strider mot absolutt alt jeg står for, og derfor har det gått dypt innpå meg. Jeg har bare gått rundt og vært lei meg hele helgen, sier han.

Admir Rascic trente ikke med SF lørdag. Det var etter Hans Petter Olsens ønske.

– Jeg synes ikke personer som kommer med slike utbrudd har noe der å gjøre, sier han.

LES OGSÅ: SF fikk bank av ODD

Rascic ferdig med episoden

Selv føler Admir Rascic seg ferdig med hele episoden.

– Jeg ble sinna på Lamøy og vi hadde en krangel. Så kom Hans Petter og blandet seg inn, og jeg ropte dumme ting til ham fordi jeg var sint. Det har jeg bedt om unnskyldning for, så nå får vi legge dette bak oss, mener Rascic.

Tråkket over en grense

Hovedtrener Patrick Walker mener det får bli opp til klubben å avgjøre hvilke konsekvenser Rascic utbrudd skal få.

– Dette var aldeles for mye. Vi må ha en holdning til slikt, men det finnes også regler for ansettelsesforhold. Dette er en veldig vanskelig sak, men personlig mener jeg han har tråkket over en grense man ikke skal tråkke over, sier Walker.

LES OGSÅ: Rascic vil hjem til Bosnia

Ville ikke gripe inn

Han sier imidlertid det var bevisst at han ikke brøt inn i Rascics raserianfall og ba spilleren roe seg ned eller forlate feltet.

– Vi i trenerteamet skal ikke gå inn i alle diskusjoner mellom spillerne. På en måte syntes jeg det var veldig bra at Lamøy sto opp for seg selv og ønsket at han skulle fortsette med det. Det er på en måte positivt psykisk sett.

– Men da Olsen ble kalt for nazist og rasist og ble befalt av Rascic til å pelle seg av banen, gjorde du heller ikke noe?

– Det var ganske stygt. Hadde det gått lenger, ville jeg vært nødt til å stoppe det. Men det startet og sluttet ganske raskt, sier Walker.

Dokken avventer

Sportslig leder Arne Dokken mener at alle som skulle be om unnskyldning for noe i saken har gjort det.

– Jeg kalte alle inn til møte og gjorde det klart at vi ikke ønsker den type aggresjon på treningene. Hva vi gjør videre, får tiden vise, sier han.

SF har ikke vurdert å terminere kontrakten med Rascic.

– Det oppstår så mange ting i en treningssituasjon at det er vanskelig å skille ut det ene fra det andre. Det må være tungtveiende grunner for å terminere en kontrakt. Så lenge folk har beklaget og det ikke ligger mer dyptpløyende grunner til bunns for uttalelsene, er det neppe grunn til å terminere kontrakten, mener Dokken.

Det er likevel ingen hemmelighet at SF og Rascic ønsker å gå hver sin vei.

– Vi skal ha forhandlinger. Alt har sin pris. Blir vi ikke enige, blir jeg værende her ett år til og hever lønnen min, sier Rascic.

Kommentarer til denne saken