Takket Drillo med Fleksnes-parodi

Oslo 20100529. 
 Espen Bugge Pettersen kommer inn under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Montenegro på Ullevål Stadion i Oslo lørdag ettermiddag. 
 Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Oslo 20100529. Espen Bugge Pettersen kommer inn under privatlandskampen i fotball mellom Norge og Montenegro på Ullevål Stadion i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Christian Thomassen / Scanpix

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Espen Bugge Pettersens viste fram komitalentene sine under debutanttalen på landslaget.

DEL

Alle spillere som debuterer i en A-landskamp må holde tale på den påfølgende banketten. Derfor hadde Espen Bugge Pettersen forberedt seg godt i tilfelle han slapp innpå banen mot Montenegro. De forberedelsene fikk han god bruk for etter sine fem første minutter med spill for Norge.
 

– Jeg synes de to andre debutantene som holdt tale  (Jonathan Parr og Ruben Yttergård Jensen) slapp litt billig unna. Derfor dro jeg noen Fleksnes-skrøner som falt i god jord, sier han.
 

Sandefjord Fotball-keeperen har nemlig Rolv Wesenlunds noe stakkarslige figur, Marve Fleksnes, som en liten helt.
 

– Fleksnes har mange bra sitater når man tar dem ut av sammenhengen og setter dem inn i en ny, sier Bugge Pettersen.

«Kom, ble svett»

Og ettersom SF-keeperen kun fikk spille noen få sluttminutter i 2–1 seieren over Montenegro, sammenliknet han sin egen innsats med en av Fleksnes nekrologsitater:
 

– Det stemmer det. Jeg sa blant annet at «han kom, ble svett, og dett var dett!».

Håper på mer spilletid

Forhåpentligvis blir han noe svettere i onsdagens kamp mot Ukraina.
 

– Jeg håper jo på mer spilletid. Det var fryktelig moro å debutere, men i utgangspunktet er det Jon Knudsen som skal spille fra start onsdag. Jeg aner ikke om jeg blir plassert på tribunen eller på benken, men håper selvsagt på mer tillit, sier han.

Artikkeltags