– Artig å møte Leeds

Både Martin Torp (til venstre) og Martin Brekke vil trå til dersom de blir valgt til å spille mot Leeds. De går inn i kampen med samme innstillingen de har til alle kamper – de ønsker å vinne, selv om det dreier seg om en vennskapskamp. Foto: Olaf Akselsen

Både Martin Torp (til venstre) og Martin Brekke vil trå til dersom de blir valgt til å spille mot Leeds. De går inn i kampen med samme innstillingen de har til alle kamper – de ønsker å vinne, selv om det dreier seg om en vennskapskamp. Foto: Olaf Akselsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SF-spillerne Martin Torp og Martin Brekke er begge uvanlig interessert i engelsk fotball. Men ikke i Leeds.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

De fleste SF-spillerne har engelske favorittlag, og det er mobbegrunn når laget ditt taper. Martin Torp er Arsenal-fan, mens Martin Brekke er Manchester United-supporter.

– Vi var ikke født da Leeds hadde storhetstida si, sier de to.

Del på Facebook

Begge de to – født i 1992 – følger nøye med på det som skjer i Premier League. De får med seg alle de kamper de kan – både lørdager, søndager og mandager. Og andre ukedager.

Favorittlaget prioriteres

– Da blir alltid favorittlaget prioritert, hvis kampene kolliderer, sier Martin Brekke.

Begge gleder seg til å møte Leeds, og har ingen ting imot å score et mål eller to mot dem.

– De var i semifinalen i Champions League en sesong på 90-tallet, så de må ha hatt et veldig godt lag da, mener de to.

Det blir moro å møte Leeds i dag, for det er alltid gøy å møte gode lag.

Rart med «hvit» hjemmebane

– Det blir moro å møte Leeds i dag, for det er alltid gøy å møte gode lag. Men det er litt spesielt at hele hjemmebanen vår vil bli kledd i de hvite fargene til Leeds under kampen og at de fleste heier på dem. Leeds har fantastisk engasjerte supportere. Jeg glemmer ikke i fjor, da vi spilte den første kampen lagene imellom. Vi spillere fikk nesten et lite sjokk da vi kom ut på banen. Jeg skulle ønske at vi hadde hatt en like lidenskapelig atmosfære på alle hjemmekampene våre, og at alle heiet på oss, sier Martin Brekke.

Det blir moro å se hvor vi står i forhold til Leeds. De er like foran sesongstart, og er på vei oppover og vil kanskje kjempe om en plass i neste sesongs Premier League. Derfor blir det spennende å se hvor vi står i forhold til dem, sier Martin Torp.
De to går inn i kampen med samme innstilling som i enhver kamp.

Premier League lokker

– Vi vil prøve å spille den fotballen vi gjør til daglig, sier de to.
Om å spille Premier League en gang i framtida, sier begge to:
– Vi ville hoppet på sjansen, uansett hvilket lag som kontaktet oss!

Artikkeltags