Sportslig leder i Sandefjord Fotball, Arne Dokken, vil imidlertid ikke bekrefte at Sandstø blir SFs nye trener.
– Ingenting er klart ennå. Vi har ikke skrevet under noen kontrakt og det foreligger ingen avtale mellom noen av partene, sier han.

Del på Facebook
Etter det Sandefjords Blad erfarer er dette likevel kun formaliteter. Tirsdag formiddag vil Sandstø bli presentert som SFs nye trener for spillergruppa. For Sandstøs nåværende klubb, Løv-Ham, er enig om å terminere kontrakten med sin trener.

Sandstø skryter av SF

Selv vil ikke Arne Sandstø bekrefte noe som helst, men han skryter av SF

- Det er en av de klubbene i Adeccoligaen med størst potensiale og best spillermateriell. De har blant de største forutsetningene for å lykkes, og hvis jeg blir ansatt i en slik klubb vil jeg gjøre det jeg kan for at den skal rykke opp så raskt som mulig, sier han til Sandefjords Blad.

Sandstø er bosatt i Skien, og har pendlet til trenerjobben i Bergen. Det kan han slutte med nå.

- Jeg har ikke signert noen kontrakt med SF. Men for å være borte så mye som jeg har vært fra mine to barn, må det være et bedre alternativ å trene Løv-Ham enn noe som finnes nærmere hjemmet, sier han.

Det alternativet har han funnet i Sandefjord Fotball

LES OGSÅ: Over 40 trenere er interessert i å overta jobben


Sandstø har tidligere rykket opp med Odd Grenland og også vært trener for Skiens-laget da de tok NM-gull. Sandstø tok over Odd’rane direkte etter at han la opp som spiller, og opplevde stor sportslig suksess med Telemarks fotballstolthet. Etter dette gikk han til Start og trente Sørlandets gultrøyer før han hjalp Notodden og nå Løv-Ham.
De neste to og et halvt sesongene blir bergenseren å finne i SFs lokaler.

Betaler ingenting

Etter det Sandefjords Blad erfarer skal Arne Sandstø ha vært SFs førstevalg. Sandstø skal ha hatt en klausul i kontrakten som gjorde at Løv-Ham måtte frigi ham dersom Sandstø fikk et tilbud fra en klubb på østlandsområdet han ønsket å takke ja til.

Dersom denne klubben var en Tippeligaklubb ville det koste klubben 500.000 kroner. Om det var en klubb fra et annet nivå, kunne han gå gratis.

SF betaler derfor ikke en krone for å «stjele» Løv-Hams trener.
– Jeg har ingen kommentar til noe av dette, sier Arne Dokken.

Källstrøm leder SF i cupen

Sandefjord Fotball skal møte Lillestrøm i cupen førstkommende onsdag. Etter det Sandefjords Blad erfarer skal Sandstø først trå i verk som trener torsdag morgen. Dermed vil Mikael Källström fortsatt lede laget under cupkampen.
Heller ikke dette ønsker Arne Dokken å si noe om.

– Vi har ingen annen hovedtrener enn Mikael Källström per i dag, sier han.

Valget roses av Fevang

Odd Grenlands kaptein, Morten Fevang, har hatt Arne Sandstø som trener i en årrekke, og mener Sandefjord Fotball har foretatt et lykkelig valg når de anseter Sandstø.

- Han er en trener jeg var veldig godt fornøyd med og som lærte meg mye. Han er en menneskekjenner og flink til å ta vare på alle. I tillegg har han en klar fotballfilosofi som han hele tiden utvikler. Han er klar og tydelig og vet hvilken retning han vil med det han gjør, sier Fevang.

Odd-kapteinen tror Sandstø er mann til å få SF-skuta på rett kjøl.

- Han kan få humør og trygghet inn i spillergruppen igjen. Jeg så SF vinne 1-0 søndag, og det var tydelig at spillerne var fryktelig redde for å tape. Får de et par seire til nå så slipper de seg løs. Jeg er helt sikker på at Arne vil gi dem et løft, sier Fevang.

I morgendagens papirutgave kan du lese mer om treneransettelsen, og blant annet få vite hva SFs midtstopperkoloss, Espen Nystuen, synes.
 

LES OGSÅ: Walker tror SF vil rykke opp

LES OGSÅ: - Patrick Walker vil savne alt