Har blitt voksen kaptein

Kristian Brix stortrives med posisjonen sin både på laget og i gruppa. Som fersk kaptein for et SF på opprykksjag, har han også blitt mer moden og seriøs. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Kristian Brix stortrives med posisjonen sin både på laget og i gruppa. Som fersk kaptein for et SF på opprykksjag, har han også blitt mer moden og seriøs. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kristian Brix har hatt et oppgjør med seg selv – for å gjøre oppgjørene med SF bedre.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Der 21-åringen tidligere gikk av treningsfeltet så fort som mulig, står han nå gjerne igjen og terper på detaljer mens andre rusler i garderoben.
For det som tidligere bare var en godt betalt lek, har med ett blitt alvor. På den gode måten.

– Jeg gikk en runde med meg selv etter fjorårssesongen. Vi trener rundt to timer daglig. Det er egentlig ikke mye. For å utvikle meg ytterligere legger jeg derfor inn ekstra økter for meg selv.

Vil ikke være som andre

For Kristian Brix ønsker ikke å være som alle andre. Derfor kan han heller ikke gjøre om alle andre.

– Skal du bli bedre, må du gjøre mer. Egentlig er det ganske enkelt, og det er Arne Sandstø som har æren for mesteparten av holdningsendringen min, sier han ærlig.

SF-treneren har nemlig stilt tydelige krav til Brix – og fortalt hvilke konsekvenser det vil få om kravene ikke etterfølges.

– Han har fått inn i hodet mitt hva som er viktig for at jeg skal bli best mulig. Hadde jeg hatt Arne Sandstø som trener da jeg var 15 år, ville jeg nok vært et par hakk hvassere enn jeg er nå.

Han har tatt enorme steg i forhold til fokus og tilstedeværelse.

Nå ønsker nemlig ikke Kristian Brix bare å ha det gøy på banen, vise flest mulig triks og få bestemannspremie. Det er faktisk mindre viktig.

– Det er bare tre poeng som gjelder i hodet mitt nå. Det som er best for klubben, er også best for meg, slår han fast.

– En tillitserklæring

Likevel: Da Kenneth Dokken ble langtidsskadd og reservekaptein Alexander Gabrielsen også røk ut, ble Brix en smule overrasket over at nettopp han ble pekt ut av Sandstø til å bære kapteinsbindet mot Strømmen – og mot Kongsvinger søndag.

– Jeg er ung. Jeg er 21 år, og antakelig den yngste kapteinen i Adeccoligaen. Det er en tillitserklæring jeg vokser på. Det følger jo ekstra ansvar med rollen, og jeg er ikke den som skriker mest på treningene. Jeg kommuniserer konstruktivt og rolig, men var egentlig forberedt på at jeg hadde den standingen hos trenerne, sier han.

– Har tatt enorme steg

Arne Sandstø synes valget av kaptein ikke var så vanskelig.

– Han har tatt enorme steg i forhold til fokus og tilstedeværelse. Kapteinsrollen er veldig viktig på treningene, og har du enn kapteinstype slik Espen Nystuen var, har det mye å si for intensitet og kvalitet på treningene. Både Brix, Yaw Amankwah og Eirik Andre Lamøy har kvaliteter til å bekle denne rollen, sier han.

Artikkeltags