Samarbeid er den nye konkurransekraften, sier vi. Men da må vi gjøre det også!

TRE NYTTÅRSØNSKER: Marit Sagen Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening.

TRE NYTTÅRSØNSKER: Marit Sagen Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjord har alt som kreves av et attraktivt bo-, jobbe- og næringslivssted, men på vei inn i 2018 har vi i Sandefjord Næringsforening tre nyttårsønsker.

DEL

MeningerDet første vi ønsker oss er mer samarbeid. «Samarbeid er den nye konkurransekraften», sa vi høyt og tydelig flere ganger i 2017 – og det mener vi fortsatt. Konkurransen er beintøff i mange bransjer og markeder, og det er liten tvil om at vi står sterkere når vi står sammen – uansett om slaget står om politikk, sentrumsutvikling eller næringsliv.

I samme slengen ønsker vi at alle næringsdrivende løfter blikket. Se utover din egen boble og gjør deg kjent med mangfoldet rundt deg. Visste du for eksempel at vi i Sandefjord Næringsforening har 450 medlemsbedrifter? Bredden er enorm, så hva med å jakte nye muligheter litt nord eller sør i storkommunen? Lære av noen andre? Eller gå i kompaniskap med bransjekolleger – fra hele fylket?

Det siste punktet vårt er å tenke langsiktig. Alt går tilsynelatende hyperraskt i 2018 – det er på mange måter den nye normalen – men det skader ikke å være tålmodig i en del sammenhenger.

Rom ble ikke bygget på én dag. Ikke Nye Sandefjord, heller.

Et smart steg på veien er å få med seg det som skjer, tilegne seg ny kunnskap og oppsøke møteplassene som finnes, som storfrokostmøtet vi arrangerer i Hjertnes 17. januar.

Ikke bare er det gratis – det er åpent for alle! Både Jotun-sjefen og ordføreren kommer, for å nevne noen, og vi lover spennende oppdateringer om Sandefjord og interessante foredrag fra flinke folk.

Vi i Sandefjord Næringsforening gleder oss til å fortsette å jobbe på vegne av de små og store medlemsbedriftene våre.

Avslutningsvis er det tre nøkkelbegreper vi tar med oss utover i 2018: Samarbeid, mangfold og langsiktighet.

Eller for å si det på sandefjordsk: Tenk stort!

Artikkeltags