Samarbeid er den nye konkurransekraften, sier vi. Men da må vi gjøre det også!

TRE NYTTÅRSØNSKER: Marit Sagen Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening.

TRE NYTTÅRSØNSKER: Marit Sagen Gogstad, daglig leder i Sandefjord Næringsforening.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sandefjord har alt som kreves av et attraktivt bo-, jobbe- og næringslivssted, men på vei inn i 2018 har vi i Sandefjord Næringsforening tre nyttårsønsker.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det første vi ønsker oss er mer samarbeid. «Samarbeid er den nye konkurransekraften», sa vi høyt og tydelig flere ganger i 2017 – og det mener vi fortsatt. Konkurransen er beintøff i mange bransjer og markeder, og det er liten tvil om at vi står sterkere når vi står sammen – uansett om slaget står om politikk, sentrumsutvikling eller næringsliv.

I samme slengen ønsker vi at alle næringsdrivende løfter blikket. Se utover din egen boble og gjør deg kjent med mangfoldet rundt deg. Visste du for eksempel at vi i Sandefjord Næringsforening har 450 medlemsbedrifter? Bredden er enorm, så hva med å jakte nye muligheter litt nord eller sør i storkommunen? Lære av noen andre? Eller gå i kompaniskap med bransjekolleger – fra hele fylket?

Det siste punktet vårt er å tenke langsiktig. Alt går tilsynelatende hyperraskt i 2018 – det er på mange måter den nye normalen – men det skader ikke å være tålmodig i en del sammenhenger.

Rom ble ikke bygget på én dag. Ikke Nye Sandefjord, heller.

Et smart steg på veien er å få med seg det som skjer, tilegne seg ny kunnskap og oppsøke møteplassene som finnes, som storfrokostmøtet vi arrangerer i Hjertnes 17. januar.

Ikke bare er det gratis – det er åpent for alle! Både Jotun-sjefen og ordføreren kommer, for å nevne noen, og vi lover spennende oppdateringer om Sandefjord og interessante foredrag fra flinke folk.

Vi i Sandefjord Næringsforening gleder oss til å fortsette å jobbe på vegne av de små og store medlemsbedriftene våre.

Avslutningsvis er det tre nøkkelbegreper vi tar med oss utover i 2018: Samarbeid, mangfold og langsiktighet.

Eller for å si det på sandefjordsk: Tenk stort!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken